Menu

.      

VIDEO Ene Aedmaa 25 aastat 85aastast Suurt Munamäge valvamas

  • Kirjutas Kalev Annom

SA Rõuge valla turism nõukogu juht Aigar Kalk (vasakul) meenutab, et kui Ene Aedmaa (paremal) tornivahiks sai, oli tornil 60. sünnipäev ja nüüd tuleb kohe torni 85. sünnipäev. Pildil keskel on Anne Heier valmis pidulikku tööjuubelit väärtustama hoogsa looga. FOTO: Kalev Annom


Juulikuu keskel 85aastaseks saavat Suure Munamäe vaatetorni on 25 aastat valvanud Ene Aedmaa, kes alustas tööd Eesti kõige kõrgemal töökohal siis, kui vaatetorn tähistas 60. sünnipäeva. Nüüd on ukse ees torni 85. sünnipäev.

Munamäe kühveldas kokku Kalevipoeg

Suure Munamäe koduleheküljel antakse teada, et Kalevipoeg oli sinna kanti jõudes olnud väsinud. Teatakse, et laudu tal kaasas igal juhul ei olnud. Otsustas siis vägilane korraks puhata, kuid maa pea all oli liiga lame. Nii kühveldas ta maapinda nii vasakult, kuni tekkis üks munakujuline mägi (Munamägi). Kui sääsed ja hobukärbsed tema ümber sumisesid, keeras ta ennast küljelt küljele ning nii sündis Vaskna järv. Siis tõusis ta üles ja esimene samm, mille ta tegi, oli Tuulijärv (Tuuli järv) ja teine Tuhkrijärv (Tuhkri järv).

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD