Kella 11 paiku said Osula kooli 7. klassi poisid koos õpetaja Krista Hütsi ja peakokk Evelyn Esajasega laua taha. Söödi ise tehtud hernepüreesuppi, kala köögiviljadega ja kamakreemi magustoitu. Õpilaste hulgas oli neid, kes kodus toitu ise ei valmista, kuid rohkem oli neid, kes toidutegemisega sageli kokku puutuvad. FOTO: Aigar Nagel

Osula kooli õpilased valmistasid tippkoka juhendamisel lõunasöögi

Osula kooli õpilased valmistasid tippkoka juhendamisel lõunasöögi

Kella 11 paiku said Osula kooli 7. klassi poisid koos õpetaja Krista Hütsi ja peakokk Evelyn Esajasega laua taha. Söödi ise tehtud hernepüreesuppi, kala köögiviljadega ja kamakreemi magustoitu. Õpilaste hulgas oli neid, kes kodus toitu ise ei valmista, kuid rohkem oli neid, kes toidutegemisega sageli kokku puutuvad. FOTOD: Aigar Nagel


Regionaal- ja põllumajandusministeerium koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega alustas juba kuuendat aastat projektiga „Peakokad kooli”. Ettevõtmise eesmärk on väärtustada kohalikku toitu ja õpetada ühtlasi koolilastele toiduvalmistamist. Projekti käigus külastavad 18 Eesti tippkokka oktoobrist kuni aasta lõpuni 50 üldhariduskooli erinevates Eesti paikades, et anda 6.–8. klasside õpilastele kodundustunde, kus valmistatakse koos peakokaga maitsev eine. Kolmapäeval veetsid Osula põhikooli õpilased köögis aega peakoka Evelyn Esajasega. Töö käigus valmis maitsev kolmekäiguline lõuna.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +3
Mis vahe on peakoka ja tippkoka vahel?

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD