Menu

.      

Obama lennuk maandus Tallinnas

Foto: Internet (GOOGLE)Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama lennuk maandus kolmapäeva hommikuk kella 6.25 ajal Lennart Meri Tallinna lennujaamas.

Obamal oli vastas välisminister Urmas Paet, kes vahetult ette USA riigipea lennuki maandumist kinnitas BNS-ile, et pole Obamale tervitussõnu valmis mõelnud, sest mõned asjad peavad olema spontaansed.

Obama limusiin ja seda saatvate sõidukite kolonn asus lennujaamast liikuma veidi pärast kella 6.30.

Obamal on pärast saabumist esmalt kohtumine Kadriorus president Toomas Hendrik Ilvesega. Toimub tervitustseremoonia presidendi kantselei ees, samuti teeb USA riigpea sissekande külaliste raamatusse Suursaadikute saalis ning Eesti ja Ameerika Ühendriikide president annavad ka pressikonverentsi.

Seejärel on kavas Obama kohtumine peaminister Taavi Rõivasega Stenbocki majas, samuti kohtumine Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese, Läti presidendi Andris Bērziņši ja Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga. Sellele järgnevad nelja riigipea pressiavaldused.

Seejärel peab Obama avaliku kõne Nordea kontserdimajas. Järgnevad Obama ja Rõivase sõnavõtud kohtumisel USA ja Eesti kaitseväelastega, mille järel lahkub Obama Eestist.

20 PÄEVA ENIMLOETUD