Menu

.      

Paadiga Tamula järvele läinud mehed ei kasutanud päästevarustust

Võrumaa TeatajaNeljapäeva hilisõhtul paadiga Tamula järvele läinud ja hukkunud mehed ei kasutanud päästevarustust.

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk ütles BNS-ile, et neljapäeva hilisõhtul paadiga Tamula järvele minnes kadunuks jäänud ja nädalavahetusel uppununa leitud kolm meest ei kasutanud päästevarustust. Uurimise edasised üksikasjad, nagu meeste võimalik joove ja muu, selguvad Keiski sõnul kriminaalmenetluse ja kohtuarstliku ekspertiisi käigus. Mis ajaks uurimine võiks lõppeda, ei osanud Keisk esialgu oletada.

Kolm meest, kellest kaks olid elukutselised päästjad, läksid neljapäeva õhtul kella 22 ajal aerupaadiga Tamula järvele. Kella 2.32 ajal sai häirekeskus teate, et mehed pole järvelt koju naasnud ja nende mobiiltelefonid on samuti levipiirkonnast väljas või välja lülitatud.

Mehi asusid otsima päästeameti pinnaltpäästjad. Kuna järve põhjas on mitme meetri paksune mudakiht ja kindlat otsinguala polnud, hinnati tuukrite kaasamist otsingutele otstarbetuks.

Reede varahommikul leiti järvest uppunud plastpaat, üks kummik ja kalakastid. Politsei jätkas meeste otsimist, kasutades selleks ka sonarit.

Võru kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Reede hilisõhtul tulid oma kaatri ja erivarustusega politseile ja päästjatele appi Tallinnast pärit vabatahtlikud, kes leidsid öösel kella 1.55 ajal järvest 25-aastase Janeki surnukeha ja laupäeva hommikul toodi järvest välja kahe kadunuks jäänud mehe, 52-aastase Andrei ja 38-aastase Mareki surnukehad.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD