Menu

.      

Kas traagilise uppumise põhjustas paat või alkohol?

Pildil on uppumise vaikiv tunnistaja, neljameetrine ja 380kilogrammise kandevõimega Pella Mini paat vahetult pärast järvest väljavõtmist 12. aprilli hommikul päästeauto taha järelkärule tõstetuna. Foto: Võrumaa TeatajaPAADIÕNNETUSE JÄTKULUGU • Kaks nädalat tagasi Tamula järvel kolme hukkunuga lõppenud traagilise paadiõnnetuse põhjustena on välja toodud liiga väike paat ja paadisolijate joove.

Ajakirjanduses on peetud õnnetuse põhjustajaks Pella paati. Maanteeameti veesõidukite registri andmetel märtsi lõpu seisuga on Eestis arvel ligi 3000 sõude- ja kalapaati ning neist ligi 300 on Pella või Bella paadid. Pella paadid on arvel koguni päästepaatidena ja mootorpaatidena. Registri andmetel võib öelda, et tegemist on levinuma paaditüübiga Eestis, mida on kasutatud aastakümneid.

Mitmete paadi kasutajate hinnangul on Pella väga töökindel paat. Näiteks uppumise ajal kasutusel olnud neljameetrise Pella Mini paadi kaasomanik, kogenud kalamees Matti Ellisaar tunnistas, et tema ei saa aru, kuidas see paat sai ümber minna.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD