Menu

.      

Tamulal uppunud kolmest mehest kaks olid joobes

Foto: Võrumaa TeatajaTamula järvel aprilli keskel hukkunud kolmest mehest kaks olid joobes.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnul oli üks meestest kaine, kuid kahel tuvastas uurimine alkoholijoobe. Lisaks selgus juba varasemalt, et mehed ei kasutanud päästevarustust. "Ülejäänud asjaolud on veel väljaselgitamisel," lisas pressiesindaja.

Kolm meest, kellest kaks olid elukutselised päästjad, läksid 10. aprilli õhtul kella 22 ajal aerupaadiga Tamula järvele. Kella 2.32 ajal sai häirekeskus teate, et mehed pole järvelt koju naasnud ja nende mobiiltelefonid on samuti levipiirkonnast väljas või välja lülitatud.

Mehi asusid otsima päästeameti pinnaltpäästjad. Kuna järve põhjas on mitme meetri paksune mudakiht ja kindlat otsinguala polnud, hinnati tuukrite kaasamist otsingutele otstarbetuks.

11. aprilli varahommikul leiti järvest uppunud plastpaat, üks kummik ja kalakastid. Politsei jätkas meeste otsimist, kasutades selleks ka sonarit.

11. aprilli hilisõhtul tulid oma kaatri ja erivarustusega politseile ja päästjatele appi Tallinnast pärit vabatahtlikud, kes leidsid öösel kella 1.55 ajal järvest 25-aastase Janeki surnukeha ja laupäeva hommikul toodi järvest välja kahe kadunuks jäänud mehe, 52-aastase Andrei ja 38-aastase Mareki surnukehad.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD