Menu

.      

Võrumaa miljonitornid mädanevad

 Meremäe au ja uhkus – 18meetrine  vaatetorn, mille tippu pandi kevadel päiksepatareid. Foto: Võrumaa TeatajaTORNID • Nii Rõuge Ööbikuoru kui ka Meremäe niinimetatud miljonivaadet pakkuvad vaatetornid on juba mitu nädalat olnud suletud, kuna palgid on läbi mädanenud.

Meremäe 2008. aastal ehitatud ja miljon krooni maksma läinud 18meetrisel vaatetornil on üks alumine, esimest korrust ülal hoidev palk koguni katki murdunud. Murdekohal on näha, kuidas palk on seest ära mädanenud. Palgil on tuhm kõla, samasugune tuhm kõla on ülejäänud alumistel palkidel. Ööbikuoru 2006. aastal ehitatud 20meetrise torni alumised palgid on pealtnäha terved, aga seest on needki läbi mädanenud, mistõttu on torn praegu külastajatele suletud.

Alumised palgid on seest läbi mädanenud. Foto: Võrumaa TeatajaMeremäe torni trepil on silt, et vaatetorn on remondiks suletud ja et torni ronimine on ohtlik. Meremäe abivallavanem Kristjan Vilu ütles, et torn sai suletud enne jaanipäeva, et hoida eemal suuremad külastajate grupid. Üksikutele külastajatele torn Vilu väitel ohtlik ei ole.

Vilu ütles, et torni sulgemise põhjus on mädanenud palgid. Mädanemine on omakorda tekkinud sellest, et on valesti valitud palgid. Lisaks on palgid üle tõrvatud, mistõttu ei ole nad saanud hingata ja on läinud mädanema. Vilu ütles, et lahendus on võib-olla isegi uue torni ehitus, augustikuu algul peaks valmima asja kohta Tõnu Jõgi inseneribüroos ekspertiis.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD