Menu

.      

Rõuge vald hakkab tööstusala välja arendama

Rõuge vallas Handimiku külas ja Rõuge alevikus asuva tööstusala planeeringu asendiskeem (tähistatud punasega).    Allikas: AS RAMBOLL EESTIEDASIMINEK • Rõuge vallavolikogu kehtestas kolmapäeval toimunud istungil Handimiku külas ja Rõuge alevikus asuva tööstusala planeeringu, mis andis rohelise tee selle ala arendamiseks.


Erinevalt teistest Võrumaa omavalitsustest, kuhu tööstusalad on planeeritud, kuulub Rõuges juba osa maad vallale, mistõttu saab seal tööstusala arendamisega juba peale hakata. Planeeringut volikogule tutvustanud valla maa- ja ehitusnõunik Rein Rõustik ütles, et vajadusel saab projekteerija kruntidega mängida, näiteks on võimalik krunte omavahel liita.


Nagu rääkis Rõuge vallavolikogu esimees Karel Saarna, on plaanis tööstusalale rajada muu hulgas valla eestvõttel ettevõtlushotell, kus väiksemad või alustavad ettevõtjad saaksid soodsa hinnaga omale tegevuseks pinda üürida.


Tööstusalale planeeritavad hooned. Allikas: AS RAMBOLL EESTIPlaneeringuala suurus on ligi 38 000 m2. Detailplaneeringu koostaja on AS Ramboll Eesti. Detailplaneeringu lahenduses nähakse ette moodustada kuus tootmis- ja ärimaa segasihtotstarbega krunti, kaks liiklusmaa sihtotstarbega krunti ning krundid rekonstrueeritavale tuletõrje veevõtukohale ja uuele alajaamale. Kõrvuti asetsevaid tootmis- ja ärimaa sihtotstarbega krunte on vajadusel võimalik liita üheks krundiks.


Igale tootmis- ja ärimaa krundile võib ehitada kolm hoonet kõrgusega kuni 15 m. Hoonete viimistlusmaterjalide valimisel lähtutakse tööstusala üldisest esteetilisest välimusest ja paikkonda sobivusest. Planeeritava ala edelaossa on kavandatud uus tee – tänav, millelt saavad juurdepääsu planeeritud tootmis- ja ärimaa krundid, puhasti, planeeritud alajaam, perspektiivne tuletõrjeveetiik ning Tammepargi katastriüksus. Planeering näeb ette haljasalade rajamise eluhoonete ja tootmisalade vahele.
Planeeringu järgi ei kahjusta lahenduse elluviimine ümbritsevat keskkonda ja see pole vastuolus Rõuge valla arengukavaga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD