Menu

.      

Võru volikogu komisjon pidas politseimajas salakoosolekuid

Volikogu liige Tarmo Piirmann (pildil tagaplaanil keskel) hoiab komisjonide tööl silma peal: hetk Võru linna majanduskomisjoni koosolekult eelmise nädala esmaspäeval, 6. aprillil.  	   Foto: Võrumaa TeatajaVARJATUD TEGEVUS • Võru linnavolikogu revisjonikomisjoni liikmed pidasid teiste volikogu liikmete ja avalikkuse eest salajas möödunud aasta veebruarist kuni maini neli koosolekut Võru politseimajas.

Kui uus Võru linnavõim pärast kohalikke valimisi ametisse asus, võeti koheselt revideerimisele linna ettevõte AS Võru Vesi. Erinevalt tavapärasest rutiinist, kus volikogu revisjonikomisjoni koosolekud on avalikud ja neid üksikasjalikult protokollitakse, nii nagu näiteks volikogu enda koosolekuid, olid möödunud aastal 21. veebruarist kuni 2. maini toimunud neli ASi Võru Vesi tegevust puudutavat revisjonikomisjoni koosolekut salajased.

Tavapäraselt saadab kutsed nii volikogu kui ka volikogu komisjonide koosolekutele välja volikogu referent. Ühtlasi protokollib referent koosolekuid. Möödunud aasta algul toimunud volikogu revisjonikomisjoni koosolekutest polnud referenti teavitatud, seetõttu ei saanud ta kutseid välja saata. Koosolekuid ei protokollinud referent, vaid seda tegid komisjoni liikmed. Vastupidiselt tavapärastele protokollidele on kõik neli salakoosoleku protokolli ühesuguse sisuga, üldsõnalised ja lakoonilised, mis ei anna aimu koosolekul toimunud sisulisest tööst.

Salajased koosolekud olekski salajaseks jäänud, kui volikogu liige Tarmo Piirmann, kes oli regulaarselt koosolekuid külastanud, järsku enam kutseid ei saanud ja hakkas huvi tundma, mis on juhtunud.

20 PÄEVA ENIMLOETUD