Menu

.      

IRL: Allas tõstab Võrus vee hinda: Vastus 17. mail esitatud arupärimisele

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Aktsiaseltsi Võru Vesi süda Kirumpääi Fotod: VÕRUMAA TEATAJA1. Kas ajakirjanduses esitatud info, et konkurentsiametile aprillis esitatud hinnataotluse põhjal soovib Võru Vesi, et kolme omavalitsuse tarbijad maksaks edaspidi kuupmeetri kraanivee eest praeguse 1,02 euro asemel 1,13 eurot ning reovee kanalisatsiooniteenus maksaks praeguse 1,72 euro asemel 2,15 eurot kuupmeetri kohta, vastab tõele?

Taotlus on esitatud konkurentsiametile 17. mail. Teie poolt küsimuses välja toodud numbrid vastavad taotluses olnud numbritele.

2. Kes ja millal otsustas selle taotluse esitamise?

Taotluse esitas ASi Võru Vesi juhatus. Nõukogu liikmed on informeeritud ja teadlikud teemast juba poolteist aastat. Nõukogu on teinud vajalikud otsused 27. märtsi koosolekul. Kui ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni arendamiseks on saadud toetust riiklikest või Euroopa Liidu vahenditest (seda on AS Võru Vesi teinud ja saanud), lähtutakse veeteenuse hinnakooskõlastamisel tagastamatu abi saamiseks võetud kohustustest. Üheks tagastamatu abi tingimuseks ehk kohustuseks on asjaolu, et veeteenuse hind peab olema piisav, et tagada ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni seaduse paragrahvi 14 lõikes 2 nimetatu:

 {fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD