Menu

.      

Võru Vee 20protsendilise hinnatõusu taotlus ei läinud läbi

ASi Võru Vesi juht ja linnavolikogu liige Jüri Miks tänavu aasta algul Euroopa Liidu toetusega veemajandusprogrammi pidulikul lõpetamisel Kandle kultuurimajas, kus polnud veel juttu hinnatõusust. Foto: Võrumaa TeatajaHINNAD • AS Võru Vesi esitas konkurentsiametile taotluse 20 protsendi võrra hinda tõsta, aga see ei läinud läbi. „Kooskõlastamiseks esitatud taotlus oli puudustega ning see on vee-ettevõtjale tagasi saadetud paranduste sisseviimiseks,” kommenteeris asja konkurentsiameti välis- ja avalike suhete osakonna juhataja Maarja Uulits. Tema sõnul oli tegemist vormiliste puudustega, näiteks ei olnud olulised kuluread piisavalt põhjalikult lahti kirjutatud ja koondsummad ei langenud kokku lahtikirjutatud ridadega – info varade kohta erines äriregistris esitatud infost ettevõtte varade kohta.

ASi Võru Vesi poolt tänavu 17. aprillil konkurentsiametile esitatud esialgse taotluse kohaselt on ettevõttel kavas hinda tõsta Võru linna ja valla tarbijatele 20 protsendi võrra ning Antsla valla tarbijatele 21 protsendi võrra. Vana hind koos kanalisatsiooniga on Antslas kaks eurot ja 70 eurosenti (kõik hinnad koos käibemaksuga) kantmeetri kohta, Võru linnas ning vallas kaks eurot ja 74 eurosenti kantmeetri kohta. Uus hind oleks nii Võru linnas kui vallas ning Antsla vallas kolm eurot ja 28 eurosenti kantmeetri kohta. Sõmerpalu ja Mõniste vallas jäävad hinnad samaks. Sõmerpalus kehtib praegu tariif kaks eurot ja 20 eurosenti vee ning kanalisatsiooni kantmeetri kohta, Mõnistes kaks eurot ja 28 eurosenti kantmeetri kohta. Võrdluseks, Põlva linnas ja vallas on vee ja kanalisatsiooni hind eraisikutele kokku euro ja 54 eurosenti kantmeetri kohta, Valga linnas kehtib hind kolm eurot ja 15 eurosenti kantmeetri kohta.

Miks soovib AS Võru Vesi üldse hinda tõsta?

Kommenteerib ASi Võru Vesi juhataja Jüri Miks:

„AS Võru Vesi viimane vee- ja kanalisatsiooniteenuse hinnatõus toimus veel krooni ajal – 2010. aastal. Viie aastaga on kulusisendid oluliselt tõusnud. Normaalset äramajandamist tõusnud kulutuste tase enam ei võimalda. Enim on viie aasta jooksul paisunud riigi või riigiettevõtete kontrolli all olevad kulusisendid (tõusnud aktsiisid, elektri hind, ressursi- ja saastemaksud) ning lähitulevikus sama tendents kiirenevas tempos jätkub. Kõik see tingis vajaduse üle vaadata vee- ja kanalisatsiooniteenuste hinnad. Probleemi akuutsus tõusis päevakorda juba tunamullu, kui hinnatõusu vajalikkusest rääkis ASi Võru Vesi tollane juhatuse liige Sairos Hõrak.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD