Menu

.      

Seakatk jõudis Taheva valda

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Laut Taheva vallas Koikkülas, kus möödunud nädalal suri kodusiga seakatku. Foto: Võrumaa TeatajaKATK ❯ Teisipäeval tuli info, et päris Võrumaa piiril, Mõniste valla naabruses Taheva vallas Koikkülas on tuvastatud seakatku juhtum laudas.

Valga maavanema korraldusega on teisipäevast kehtestatud karantiin Hille Ossipile kuuluvas loomapidamishoones ning kehtestatud ohustatud tsoon kolme kilomeetri raadiuses ja järelevalvetsoon kümne kilomeetri raadiuses ümber taudikolde.

Eile oli Koikkülas rahulik, teede ääres mingeid hoiatavaid silte ei olnud. Silt kirjaga „Taudioht! Sisenemine keelatud!” oli üleval vaid lauda uksel. Laut asub kortermajadest paarkümmend meetrit eemal.

Veterinaar- ja toiduameti info kohaselt avastati Valgamaal Taheva vallas Koikkülas majapidamises kodusea haigestumine 16. juulil, kaks päeva hiljem loom suri.

Ka haigestusid sead 18. juulil Viljandimaal Kolga-Jaani vallas Leie külas ja Viljandi vallas Ridakülas samale omanikule kuuluvas kahes seafarmis, päev hiljem surid esimesed loomad. Kolga-Jaani vallas asuvas farmis on 191 ja Viljandi vallas asuvas farmis 355 siga. Veterinaar- ja toiduamet kinnitas kolme seafarmi sigade Aafrika katku ametliku diagnoosi 21. juulil.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD