Menu

.      

Valmib film 27aastase Võrumaa poisi eneseotsingutest kuumas Eestimaa suves

Foto: ANDREI JAVNAŠANVIDEO: FILMIVÕTTED • Parasjagu on Võrumaal käimas filmivõtted, mis kajastavad 27aastase Võrumaa poisi Allari eneseotsingutest kuumas Eestimaa suves 1990. aastatel. Filmi kangelasi kehastavad tuntud näitlejad nagu Hendrik Toompere jr, Juhan Ulfsak, Merlyn Uusküla, Jaanika Arum, Merle Palmiste, Juss Haasma ja Taavi Eelmaa.

Filmi stsenaariumi on kokku kirjutanud ja filmi lavastab noor režissöör Triin Ruumet, kes on intervjuus Sirbile öelnud, et annab filmis edasi oma lapsepõlve tundeid. Tegemist on Ruumeti debüütfilmiga, mis peaks kinodesse jõudma tuleva aasta aprillis.

Filmis kasutatakse võttepaikadena tuntud kohti Võrumaal nagu Võru haigla, Triinu baar, Kubija, Paidra järv, samuti on kasutusel suvila Nöörimaal. Lisaks on filmitud Valgamaal Hummulis ja sõidetud autoga katusele Tsirguliinas. Kolm päeva on võtteid Tallinnas, kus filmitakse üles loomaaia-stseen. Triinu baari juures oli kolmapäeval massivõte, kus osales sadakond inimest Võrumaalt.

Filmi tegevprodutsent Karolina Veetamm, kes oli esmaspäeval Nöörimaal võtete juures, ütles, et kokku on planeeritud 35 võttepäeva, millest suurem osa on juba seljataga ja osa veel jäänud. Tegemist on ajastuhõngulise tragikomöödiaga, südamliku jõmmifilmiga, mis peaks pakkuma vaatajale piisavalt põnevust, et mitte kinosaalis magama jääda. Filmis kasutatakse palju 1990. aastate eesti muusikat, mis peaks tekitama nostalgilisi tundeid. Filmimeeskond ise kuulab samuti sellist muusikat, näiteks Nancyt.

{fcomment}

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD