Menu

.      

Mis saab vanadest volikogulastest?

Võru linna uus volikogu on kokku tulnud ja uus volikogu esimeeski valitud. Ent kui mõned kandidaadid olid pärast valimisi oma suure häälte arvu pärast eufoorias, siis teistel tuli maitsta pettumuse-pisaraid.

Võru poliitika grand old man, 20 aastat volikogu pinki nühkinud Tõnu Anton sai näiteks ainult 37 häält, samas kui uus tulija Anti Allas võttis tervelt 479. Kas algaja õnn? Tõnu Anton ei ole kibestunud, vaid rõõmustab hoopis, et Võru poliitikasse on tulnud uued näod, ja on valmis, kui teda vajatakse, ka ise linna komisjonide töös kaasa lööma. Ei maksa teda kõrvale lükata, sest Anton ütleb õigesti – uuel koalitsioonil napib kogemust ning neil kulub vana ja targa mehe nõu marjaks ära.

Teine nende valimiste suurimaid üllatusi oli kaheldamatult Kagukeskuse omaniku ja ehitusärimehe Meelis Munski väljajäämine volikogust. Seda on raske mõista, sest kleepis ju Munski pea terve linna oma valimisplakateid täis. Kas valija ei saanud siis tema sõnumist aru? Või ei meeldi inimestele selline pealetükkivus? Võta nüüd kinni – Tõnu Anton jällegi ütles, et valimisliit Võru Väärib Võimekust (VVV) ei olnud eriti pealtükkiv ja ehk see ei meeldinud inimestele.

Õnneks on nii Antonil kui ka teisel volikogust välja jäänud mehel Henni Nassaril siiski võimalus koalitsiooni tasemel kaasa mängida – sai ju nende inimene Tõnu Jõgi lausa volikogu esimeheks ja räägitakse, et ka üks abilinnapea kohtadest läheb VVV-le. Munskil, kelle kaaslased peavad praegu veel opositsioonis istuma, nii häid väljavaateid pole.

Omajagu on muret ka Sairos Hõrakul, kes istub koos Reformierakonna ja tema suhtes väga inetult käitunud IRLiga opositsioonis. Kuuldavasti on Hõrakut mitu korda koalitsioonipoolele meelitatud, kuid ta on iga kord ära öelnud. Selle hinnaks võib aga olla Võru Vee juhi kohast ilmajäämine.

Võib-olla ei olegi alati kõige olulisem iga hinna eest võimule trügida? Vahel võib sündmuste kulgu rahulikult pealt vaadata ja õiget hetke oodata. Justnagu vana indiaanlane, kes istus jõe kaldal ja ootas, millal vaenlase laip temast mööda ujub.

20 PÄEVA ENIMLOETUD