Menu

.      

Helikopter tegi hädamaandumise Rõuge vallas

Foto: https://www.facebook.com/rougevald?hc_location=timelineHÄDAMAANDUMINE London–Riia–Pihkva–Moskva trassil lennanud helikopter oli sunnitud oma reisipäevikusse lisama maandumiskohana ka Võrumaa Viitina heinamaa. Kolmapäeval, 27. novembril tegi Rõuge vallas Viitina küla piiril hädamaandumise neljakohaline USA päritolu helikopter Robinson 44. Inglismaalt Londonist teekonda alustanud ja üle Euroopa lennanud õhusõiduk ei saanud piloodi sõnul nähtavuse halvenedes tiheda lumesaju ning udu tõttu edasi lennata ja pidi turvalisuse huvides maanduma. Eelnevalt oli vahepeatus tehtud Riias. Vene ärimehest erapiloodi Sergei Melnikovi juhitud kopteri lõppsihtpunktiks oli Moskva.

Hädamaandunud piloodi, kes lendas üksi, toimetas Eesti piirivalve Rõuge Suurjärve külalistemajja puhkama ja soodsamaid ilmastikuolusid ootama.

Neljapäeva hommikul kella 9 paiku tõusis kopter Viitinas Luhamaa kordoni piirivalvurite valvsa pilgu all õhku, et jätkata teekonda Pihkva suunas, kus pidi toimuma kopteri tankimine.

Fotol on näha kopter ja selle piloot Sergei vahetult enne õhkutõusmist Viive Timkovile kuuluval heinamaal Viitinas. Foto on tehtud kohapeal asja uudistamas käinud Rõuge TV videokaamera ekraanilt.{jcomments lock}

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD