Menu

.      

Lugeja kiri ja linnavalitsuse vastus

Linnasaunas käik

Foto: Võrumaa TeatajaKäisin laupäeval remonditud Võru linna saunas, remont on hästi tehtud, leil on hea, teenindamine eeskujulik, riietusruumi kapid avarad. Esineb aga ka puudusi. Neist järgnevalt.

Riietusruumis on istepingid kapi ees kitsad, koosnevad vaid kolmest kitsast lauast. Peaks olema neli-viis sama laiusega lauda. Nähtavasti on projekteerijal taguots peenike ja arvestas pingi tegemisel enda järgi. Mõnel külastajal on taguots lai nagu vaese mehe saunauks, seda pole arvestatud. Või on projekteerija võtnud eeskujuks spaa või ujula riietusruumi pingid? See on ikkagi saun, mitte spaa või ujula! Tekitab ka küsimust, miks riietusruumis on 40 kappi, kui saunas on vaid 17 pesemiskohta.

Pesemisruumi istepingid on kitsad ja libedal pingil on ebamugav istuda. Pingi laius peaks olema 60–70 sentimeetrit, nagu oli enne saunaremonti. Pesemise ajal peab olema mugav istuda. Saunamees soovitas kaks pinki kokku panna, kuid kui on rohkem inimesi? Siis pole see ju lahendus.

Ventilatsioon on jäetud samaks. Remondi käigus pole selles osas midagi muudetud. Ent see on nõrk. Ventilatsiooni tuleb uuendada! Laupäeval oli riietusruumis kümme-12 meest ja oli umbne.
Enne saunaremonti oli pesuruumis mõni pink kõrgem, mõni madalam, sõltuvalt oma jalgade pikkusest sai endale pinki valida. Nüüd enam pole seda võimalust, aga võiks olla, kuna saun on lõõgastumise ja muljete avaldamise koht. Praegu on saun hoopis töötegemise koht – mugavust ei ole. Saun tuleb mugavaks teha ja vead parandada! Remondi peale on suur summa kulutatud – see on maksumaksja raha.  

Head leili kõigile Võru linna sauna külastajatele!

Vambola Sulg

 

Võru linnavalitsuse vastus avalikule kirjale

Austatud Vambola Sulg, oleme teile tänulikud tagasiside eest! Teie tähelepanekud on asjakohased. Valgustame pisut tagamaid, miks saun on praegu just selline, nagu ta on.

Selle aasta suvel vahetati välja sauna katus, leiliruumidesse paigaldati uued kerised ning saunaruumid said hügieenilisema ja värskema ilme. Põhjus, miks ventilatsioon, vee- ja kanalisatsioonisüsteemid jäid välja vahetamata, peitub piiratud võimalustes. Paraku on just raha see, mis tegevusele piirangu seab. Nii ei jätkunud ressursse sauna täielikuks rekonstrueerimiseks (sh ventilatsiooni, vee- ja kanalisatsioonisüsteemide väljavahetamiseks jne). See, et neid süsteeme pole rekonstrueeritud või ehitatud, ei tulene ehitajast, seetõttu ei saa esitletud temaatikat siduda ehitusgarantiiga ega ehitusega.

See, miks riietuskappe on rohkem kui saunas pesemiskohti, on puhtalt inimeste mugavuse pärast. Kui inimene tuleb saunast välja, ei pea ta kiirustama kapi vabastamisega, vaid saab rahulikult riidesse panna või siis istuda ja teistega juttu ajada. Uus inimene aga saab tema asemel leili võtma või pesuruumi pesema minna. Riietuskappide ees olevad pingid on võimalik kappide küljest lahti ühendada, mis annab pisut istumiseks mugavust juurde.

Pesuruumide pingid valiti eelkõige hügieeni silmas pidades. Tegu on materjaliga, mis ei lase bakteritel pinda koguneda ja seda on kerge hooldada. Materjal sobib intensiivseks kasutamiseks niisketes ruumides. Paraku on see materjal pisut libedam kui poorsemad mittehügieenilised materjalid.

Pesuruumi pinkide laiusel on oma põhjus. Nimelt tuleb vaadata ruumi suurust. Laiemate pinkide puhul oleks pesuruumipinke veelgi vähem olnud ja see poleks saunalistele meeldinud.

Saunaruume remonditi heas usus ja soovis teha saunalistele head. Kindlasti vajavad uued asjad harjumist ja kohanemist, kuid püüame võimaluste piires tekkinud probleemidele lahendusi leida.
Rahulikku jõuluaega!

Võru linnavalitsus

 

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD