Menu

.      

Aktsioon „(M)ärkamine!” Toompea lossi ees

Toompea lossi esisele platsile laotati esmaspäeval 10 000 piimapudelit sümboliseerimaks vähenenud lüpsilehmade arvu. Karin Sepa sõnul oli aktsiooni eesmärgiks tõstatada küsimus, millised on võimalused väärtustada Eesti maaelu ja toitu.  Fotod: Gregor Saluveer

PROTEST • Esmaspäeval Toompeal korraldatud aktsiooni „(M)ärkamine!” eesmärk oli Eesti põllumajanduses valitseva kriisiga seotud osapoolte tähelepanu tõmbamine ja üleskutse istuda ühise laua taha, et leida olukorrale lahendusi. Nii ütles Eesti Põllumeeste Keskliidu juhatuse esimees Vahur Tõnissoo.

Aktsiooni käigus asetati riigikogu-esisele platsile 10 000 piimapudelit, et näidata kujundlikult lüpsilehmade arvu vähenemist. „Tahtsime aktsiooniga juhtida tähelepanu Eesti küla- ja maaelu probleemidele ning Eesti toidu jätkusuutlikkusele,” lausus Tõnissoo. „Piimapudelid olid lihtsalt kunstiliseks sümboliks.”

Korraldajad ei tulnud Tõnissoo sõnul seekord välja nõudmistega ega omapoolsete lahenduste pakkumisega. „Ühised põllumajanduspoliitika raamid on Euroopa Liidus väga täpselt paika pandud, Eesti riik teab väga täpselt, mida teha saab ja mida mitte,” lausus Tõnissoo.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD