Klæbo jääb löömatuks, võites suusavahetuse

(Lillehammer, Norra) FISi murdmaasuusatamise 2017/2018. hooaja esimese kahe võistlusnädala jooksul on Johannes Høsflot Klæbo jäänud võitmatuks. Juhtus nii, et võistlus sai läbi pikal lõputõusul, kui Martin Johnsrud Sundby tõstis kiirust ja rebis juhtgrupist ette. Ainult Klæbo ja Hans Christer Holund (Norra) suutsid jääda tema lähedusse, samas näis, et Sundby on teinud võiduvõtte. Ent üks tõus ees lülitas Klæbo kiiret suusapaari usaldades sisse oma sprindikäigu, mis hoidis teda pikal laskumisel Martini kannul, ja vähendas vahemaad ning möödus Sundbyst, et võita viiendat korda järjest. Sundby ületas lõpujoone 1,3 sekundit hiljem, talle järgnes Holund 6,8 sekundilise kaotusega, et lõpetada poodiumivallutus. Holund oli siin kolmas ka 2015. aastal, kui Norra vallutas viimati kogu meestepoodiumi. Spordiennustus portaalis Betsafe on võimalik panustada ka enda lemmikute peale.

Norra võttis täna neli esimest kohta, hoolimata sellest, et kümne parema hulgas oli viis riiki. Maailmakarikas kolib nüüd Skandinaaviast Kesk-Euroopasse, kus esimene peatus on Šveitsis Davoses nädalalõpuga vabatehnikasprindis ning naiste 10 kilomeetri ja meeste 15 kilomeetri sõiduga üksikstardis.

SPORTLASED RÄÄGIVAD

Johannes Høsflot Klæbo (Norra):
Jätsin Sundbyga veidi pikivahet, kuid ma ei tahtnud lasta seda liiga suureks. Teadsin, et mu suusad on kiired. Pika laskumise kestel sain veidi hinge tõmmata ja mul oli veel veidi jõudu üle. On vahva võita pikamaavõistlust, kuid on uskumatu, mis täna juhtus. Oma unistustes polnud ma valmis võitlema võidu eest 30 kilomeetri sõidus.

Martin Johnsrud Sundby (Norra):

Püüdsin raputada Johannese ja ülejäänud poisid lõputõusul endast maha. See peaaegu õnnestus, kuid ta on suurepärane suusataja ja ma pean temalt ainult õppima. Teadsin, et tal on palju suurem kiirus kui mul. Mõistsin, et see juhtub ammu enne meie viimaseid meetreid. Ent tegin kõik, mida suutsin, et raputada ta maha, kuid täna polnud ma küllalt hea. Aga nagu ma ütlesin: ta on uskumatult hea. Üsna muljet avaldav!

Hans Christer Holund (Norra)

Minu arvates oli viimane tõus veidi jõhker ja me hakkasime üsna maha jääma. Seega pole see, et Johannes suudab Martinile järele jõuda, midagi muud kui muljet avaldav. Arvan, et ma pole kunagi näinud nii valmis suusatajat kui Johannes. Ise olen poodiumil ja koos poistega, kellega ma võistlen, iga päev ma seda ei koge. Olen väga õnnelik, et olen täna poodiumil.

Tulemused

Meeste 30 km murdmaasuusatamine

1. KLAEBO, Johannes Hoesflot, 1996, Norra, 1:16:47.1
2. SUNDBY, Martin Johnsrud, 1984, Norra, +1.3
3. HOLUND, Hans Christer, 1989, Norra, +6.8
4. KRUEGER, Simen Hegstad, 1993, Norra, +10.9
5. MANIFICAT, Maurice, 1986, Prantsusmaa, +11.3

TOP 3 WORLD CUP EDETABEL

1. KLAEBO, Johannes Hoesflot, Norra, 526 punkti
2. SUNDBY, Martin Johnsrud, Norra, 328 punkti
3. BOLSHUNOV, Alexander, Venemaa, 282 punkti


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD