Menu

.      

Kõige täpsem ilmaennustaja elab Tartus

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

pixabay

Keskkonnaagentuuri alla kuuluv Riigi Ilmateenistus kutsus eelmisel nädalal inimesi ennustama 24. veebruari Eesti keskmist õhutemperatuuri keskpäevase seisuga. Täpseid vastuseid oli 118-st vaid üks: ennustajaks Malle Tooming, kes pakkus keskmiseks temperatuuriks -11,3*C. Pakkumisi, milliseks võib Eesti keskmine temperatuur kujuneda, oli seinast seina. Kõige külmemaks temperatuuriks pakuti -24,02 kraadi ja soojemaks 3 kraadi.

Täpseim ennustaja Malle Tooming on ise tartlane. „Uurisin neid ilmaprognoose internetist ikka päris pikalt, mida selleks kuupäevaks ennustatakse ja lubatakse,“ sõnas võitja tagantjärgi kommentaariks. „Nii et kindlasti ei olnud see huupi pakutud temperatuur, vaid number, mis põhines tõenäosusel.“ Malle Tooming saatis oma täpse prognoosi nädala jagu enne 24. veebruari, lootes, et ilm vahepeal vingerpussi ei mängi ja ennustused kõik paika peavad.

Auhinnaks saadavat harivat lauamängu „Ilmaristid“ lubas ta tudeerima hakata koos oma järeltuleva põlvkonnaga.

Aasta tagasi sarnasel temperatuuriennustuskonkursil oli 24. veebruaril kell 12 Eesti keskmiseks temperatuuriks -1,6*C.

Eesti Keskmise õhutemperatuuri arvutamine Eesti Vabariigi sünnipäeval arvutati aritmeetilise keskmisena. Arvutuses arvestati 24. veebruari keskpäeva õhutemperatuuri kõigist üle Eesti paiknvast 25 ilmajaamast saadud andmeid: Tallinn-Harkust, Heltermaalt, Jõgevalt, Jõhvist, Kihnust, Kundast, Kuusikult, Narvast, Lääne-Nigulast, Pakrilt, Pärnu-Saugast, Ristnast, Roomassaarelt, Ruhnult, Sõrvest, Tartu-Tõraverest, Tiirikojalt, Toomalt, Türilt, Valgast, Viljandist, Vilsandist, Virtsust, Väike- Maarjast ja Võrust.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD