Koolikoka meistriklass: kuidas laps salatit sööma keelitada

Pixabay

Kuigi vitamiinirohked salatid ei ole paljude laste lemmiktoiduks, teab Saku Gümnaasiumi Daily koolisöökla kokk-juhataja Mare Akkatus omast kogemusest kinnitada, et ka kõige isepäisem sööja on võimalik krõmpsuva rohelise usku pöörata.

„Kui pere noorimad vabatahtlikult salatit kausist taldrikule ei tõsta, tuleb selles osas olla järjepidev ning pärast esimesi kordi mitte alla anda. Konarlik teekond viib iga vanema lõpuks sihile ning paneb lapsed hilisemas eas tervislikke ja mitmekesisemaid toiduvalikuid tegema,“ kinnitas Daily koolikokk.

Koolikoka sõnul liigub tänapäeval tendents ikkagi tervislikkuse ja teadlikkuse suunas ning üha enam lapsi tulevad koolis lõunat süües teisele ringile ja küsivad salatit juurde.

Et vitamiinidest pungil salateid armastavaid lapsi üha rohkem oleks, jagab koolikokk oma teadmiste pagasist mõningaid kokandusnippe, mida ka koduköögis katsetada.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD