4 nõuannet, kuidas põikpäisele lapsele puder meelepäraseks muuta

Väikelapsed on tihti suured pudrusööjad, kuid koolieas muutuvad nad toidu osas äärmiselt valivaks ning võivad ka kõige osavama keelituse kiuste tervislikust pudrukausist loobuda.

“Puder on üks paremaid toiduvalikuid päeva alustamiseks. See on pungil süsivesikutest, mis ei ladestu hommikul süües kehas rasvana ning tagavad päevaks vajaliku kiire energialaengu. Täistera putrudes leidub ka rohkesti kiudaineid, mis seisavad korrapärase seedimise eest ja tagavad täiskõhutunde pikaks ajaks. Kuna lapsi nende otsustes toidu tervislikud omadused ei mõjuta, tuleb sundimismeetodi asemel teha pisipõnniga koostööd ning leiutada valem ideaalse pudru valmistamiseks. Koolipuhvetites kasutame võlurelvana erinevaid seemneid ja marju, millega laps oma pudru meelepäraseks saab muuta. Käimasoleva hommikusöögikampaania ajal aga premeerime usinaid pudrusööjaid naturaalsetest vitamiinidest pungil smuutiga,” selgitas Saue Gümnaasiumi Daily koolisöökla kokk-juhataja Nelli Naison.

Kuna pudrumaailm on rikkalik ning võimalusi katsetusteks piiramatult, jagab koolikokk mõningaid nippe, mis aitavad ka kõige pirtsakamale lapsele leida meelepärase retsepti.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD