FOTOD Uue põlvkonna kaubanduskeskus T1 Mall of Tallinn avab oma uksed

T1 Mall of Tallinn
Reedel, kell 10 avab külastajatele uksed T1 Mall of Tallinn - Eesti esimene detailselt läbi mõeldud kaubandus- ja meelelahutuskeskus inimesele, kes otsib kvaliteetset ajaveetmise võimalust kaasaegses linnaruumis, häid toiduelamusi ja uusi kaubamärke kauplustes.
 
“T1 Mall of Tallinn on Eesti esimene uue põlvkonna kaubandus- ja meelelahutuskeskus, uus maamärk ja linnasüda, mis pakub seda, mida internetist osta ei saa - emotsioone,” ütles T1 juht ja keskuse arendaja Pro Kapital Grupi juhatuse liige Allan Remmelkoor. 
T1 Mall of Tallinn
 
Itaalia arhitekti Antonio Lavieri projekteeritud ja AS Merko Ehitus Eesti ehitatud T1 Mall of Tallinn on Eesti esimene kaubandus- ja meelelahutuskeskus, mis on disainitud linnaruumiks. “Me väärtustame inimeste aega ja pakume väsitavate kilomeetrite läbimise asemel loogilist tervikut. Me soovime, et külastaja tunneks end justkui linnaruumis, jalutades mööda linnatänavaid ja parke; puhata, nautida häid kohvikuid ja restorane, kohtuda sõpradega või lugeda kasvõi raamatut,” rääkis Allan Remmelkoor.
T1 Mall of Tallinn
 
Keskuse kontseptsiooni detailset läbimõeldust ilmestab Remmelkoore sõnul kasvõi see, et esimest korda Eestis aga võib olla ka kogu maailmas, on kaubanduskeskusele loodud helitaust, mis imiteerib Maa kolme võnkesagedust. Heliteose autorite Sander Mölderi, Ülo Kriguli ja Ove Kuth Kadakusõnul on heliteose eesmärk luua inimese jaoks võimalikult loomulik keskkond, mis ei ole müra ja mis ei väsita. 
 
Kaupluste ja koridoride kõrged laed ja vaateaknad ning kolm hiigelsuurt aatriumi, millest kaks kõrguvad läbi nelja korruse ja toovad läbi suurte klaaskuplite keskusesse päikese, loovad tunde, et viibitakse tänaval või pargis. 
T1 Mall of Tallinn
 
Sõna otseses mõttes pargis saab istuda keskmises aatriumis, kuhu on rajatud 18 meetri kõrgune sisepark, mille üksteist tonni kaaluval metallkonstruktsioonil kasvavad elustaimed. “Ka see on maailmas ainulaadne sisehaljastus, mille kontseptsiooni kallal on üle aasta töötanud arhitektid büroost PART ja maastikuarhitektid büroost KINO,” rääkis Remmelkoor. 
 
Need ja veel paljud detailid on muutnud paljudele rentnikele T1 sümpaatseks keskkonnaks, kuhu esimest korda tulla. Nii on avaruse, kõrgete lagede ja linnaruumi kontseptsiooni tõttu otsustanud avada oma galeriid näiteks Tallinn Art Space ja ARS Concept, samuti avab oma esimese väljaspool muuseumit asuva pop-up poe Eesti Kunstimuuseum. Esimese kaupluse avab siin ka uus raamatukett Raamatukodu, mis koondab Eesti kirjastajate välja antud loomingut. “Nii kunstigaleriid kui ka raamatupood loovad keskusesse mõnusa atmosfääri, mis moodustab rõivakauplustega igati loogilise terviku ja muudab keskuses olemise kergeks ja vaheldusrikkaks,” rääkis Remmelkoor.
T1 Mall of Tallinn
 
Kui kolmel esimesel korrusel on peamiselt kaupluste- ja galeriide pinnad, siis neljas korrus, mis avatakse külastajatele lähiajal, on keskendunud puhtalt kvaliteetsele ajaveetmisele. Siia tuleb restoraniala Taste of Tallinn, kus on kokku üle 10 unikaalse rahvusvahelise toiduvalikuga restorani. Taste of Tallinna muudab omapäraseks rõdule rajatud suur talveaed ja kokteilibaar, kus saab istuda aasta läbi ja vaadata otsekui mäetipult Tallinna, taustal sadam ning merepiir.
 
Taste of Tallinna kõrvale ja piisavalt mugavasse kaugusese, et lastel silma peal hoida, on valmimas meelelahutuskeskus Super Skypark ja pealinnas ammu oodatud teaduskeskus. Samuti ehitab Balti ja Põhjamaade regioonis jõuliselt laienev rahvusvaheline kinokett Cinamon just T1-te oma lipulaeva – kobarkino koos maailma moodsaima tehnika ja mugavaimate interjööridega.
T1 Mall of Tallinn
 
Ning kõige tipuks kerkib järgmisel aastal T1 katusele 27 soojustatud gondliga ainulaadne vaateratas Euroopas, mille tipp ulatub merepinnast 120 meetri kõrgusele. See on atraktsioon, mille sarnaseid on maailmas vaid viis ja needki kõik Aasias.
 
Valik uusi kaubamärke: 

-Oma esimese poe Eestis avavad Itaalia pesubrändid Intimissimi, Yamamay ning suka- ja rannariiete bränd Calzedonia

Oma esimesed esinduspoed Eestis avavad Itaalia aksessuaaribränd Mandarina Duck ning United Colors of Benetton, Dixie ja Piazza Italiaoma rõiva- ja aksessuaarivalikuga

Kaupluse avab lasteriiete bränd Brums ning Ecco avab siin oma Baltimaade esimese esinduskaupluse Ecco Prime

Avatakse esimene uue Vérenni kontseptsiooniga Baltika esinduspood

Uksed avab suure kaubavalikuga Euroopa juhtiv kosmeetika- ja parfümeeriapood Douglas

Uuel aastal avatakse täielikult uuenenud kontseptsiooniga Debenhamsi kaubamaja

Jaapani kvaliteedi ja minimalistliku disaini austajatele avab uksed Miniso, kust leiab nii kosmeetikat, mänguasju kui ka tehnikat

Lisaks avab oma esimese kaupluse uus raamatukett Raamatukodu, mis koondab Eesti kirjastajate välja antud loomingut

Esmakordselt on kolm Eesti kunsti edendajat – Eesti Kunstimuuseum, Tallinn Art Space ja ARS Concept – otsustanud tulla rahvale lähemale ja valinud selleks kõrgete lagede ja avara T1 Mall of Tallinna

 
T1 arvudes:
 
  • 55 000 m2 üüritavat pinda ja üle 200 kaupluse 
  • Ligi 7000 m2 Super Skypargi kogu pere meelelahutuskeskus
  • 5500 m2 restorani- ja kohvikuala Taste of Tallinn 
  • 6 saaliga kobarkino Cinamon
  • 1300 parkimiskohta
  • 120 m tipukõrgusega Euroopas ainulaadne vaateratas keskuse katusel
  • 4 korrust

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD