Apteeker: Mees, ära pea kunagi normaalseks, kui midagi on tervisega korrast ära

Lauri Baar
Eesti mehe kõige tavapärasem terviseviga on seotud südamega. Tervisemure võib avalduda liiga kõrge vererõhuna kui ka hullemal juhul südamepuudulikkusena. Käimasoleval meestekuul räägib Eesti meeste tervisemuredest ja erinevatest võimalustest, kuidas neid ennetada ja leevendada Benu farmatseut Lauri Baar. 
 
Apteekri sõnul on kõrge vererõhu korral - eriti kui see pole järsku tekkinud - üldjuhul üsna raske aru saada, et midagi valesti oleks. “Pigem võib aru saada, et midagi on valesti kui vererõhk üle pika aja normi piiridesse saadakse. Sel juhul võib tekkida nõrkustunne või peapööritus,” kirjeldab farmatseut Baar. “Lisaks võib märk kõrgest vererõhust olla ka pidev peavalu või pingutuse tagajärjel tekkiv peavalu ja nõrkus või pearinglus, sealhulgas võib pingutuseks olla ka liiga kiiresti püsti tõusmine,” viitab apteeker. Tema sõnul tähendab südamepuudulikkus, et süda ei suuda piisaval määral tööd teha ning kõige tavalisem, kuidas seda ära tunda, on tunne nagu ei saaks piisavalt õhku.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD