Menu

.      

Eesti vastu tunnevad huvi kõik Vene eriteenistuste küberluured

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Eesti vastu on ühel või teisel moel huvi tundnud kõikide Venemaa eriteenistuste küberluurerühmitused, seisab välisluureameti aastaraamatus.

Mitmed möödunud aastal ilmsiks tulnud juhtumid, nagu näiteks küberrünnakud Skripalide mürgitamisjuhtumi puhul, GRU  küberluurerühmituse andmelekked Lõuna-Korea taliolümpiamängude ajal ning Brexiti-teemalised õngitsuskirjad näitasid, et Venemaa on küberluures järjekindlalt aktiivne, seisab teisipäeval avalikustatud välisluureameti aastaraamatus.

Välisluureameti andmetel olid mullu Venema eriteenistustest küberruumis kõige aktiivsemad tegutsejad jätkuvalt GRU küberluurerühmitused APT28 ja Sandworm. Venemaa sisejulgeolekuteenistusega (FSB) seotud SNAKE APT aga väldib liigset avalikku ning ründab pikaajalise väärtusega sihtmärke. Ka ilmnes mullu, et õngitsuskampaaniatest ei ole kadunud Venemaa välisluureteenistusega (SVR) seostatav APT29.

"Kõik see näitab selgelt Venemaa riikliku küberluure töötamist täisvõimsusel," seisab aastaraamatus.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD