Menu

.      

Kooliõdede hoiatus: vaktsineerimisest keeldujaid on üle ohtliku taseme

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne  FOTO: Pixabay

13-aastaselt on lastel aeg saada leetrite-mumpsi-punetiste kordusvaktsiin. "Lõppenud aastal vaktsineerisime me Tallinna koolides leetrid-mumps-punetised vastu 3435 õpilast, samas kui keeldujaid oli 315.

Nende vahele jäävad veel lapsed, kelle vanemad ei ole otsesõnu keeldunud, kuid ei ole suutnud ka otsust langetada. Seda on liiga palju. See on ohtlik nii kaasõpilastele, keda meditsiinilistel näidustustel ei saa vaktsineerida, veel vaktsineerimata vastsündinutele, kui ka teadmatusest vaktsiini toimeta jäänud täiskasvanutele," märkisid õed.

ÜRO hoiatas möödunud aasta lõpus, et leetrite esinemissagedus on kasvanud 30 protsenti ning sel kuul kordas ÜRO hoiatust ja teatas, et maailm seisab globaalse leetrite puhangu ees, mis võib olla laastavate tagajärgedega ja seda ka Euroopas. Samal ajal levib Eesti lastevanemate seas suhtumine, et leetrite puhul tegemist kerge nakkushaigusega, mille vastu lapse kaitsmine ei oma olulist tähtsust.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD