Menu

.      

Kevadtormi ajal omapäi jäänud põdravasikad kolisid Võrumaale

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne FOTOD: Aigar Nagel

Tänavu mais kaitseväe suurõppuse Kevadtormi ajal emast lahku sattunud kaks põdravasikat on inimeste abiga kosunud ja kolisid nüüd Võrumaale, kirjutab Põhjarannik. 

Kolme-nelja päeva vanused kaksikutest põdravasikad viidi mai hakul Päite loomaparki Kohtla-Nõmmelt, kus nad ilmselt kaitseväe suurõppusest evadtorm heidutatud ema sabas ühte koduaeda olid sattunud ja seal omapäi jäänud. Päitel toitis perenaine neid alguses lutipudelist kitsepiimaga, hiljem lambatalledele mõeldud piimapulbrist tehtud joogiga.

"Nende kahe põdravasikaga läks kõik hästi, kolmas, kes natuke hiljem meie juurde tuli, kahjuks suri − oli liiga kaua söömata ja joomata olnud, kõht ei võtnud enam piima vastu," rääkis Toila vallas tegutseva Päite loomapargi perenaine Ksenia Klotškova Põhjarannikule. 

"Vasikad kasvasid suuremaks − ikka palju suuremaks kui nad alguses olid −, meil ei ole metsloomade pidamiseks luba ja pidime nad ära saatma. Minu isa käis ise neid Alaveskile viimas. Hiljem tahetakse nad Slovakkiasse saata, vist rahvusparki. See oleks hea, sest kahjuks nad inimesi enam ei karda."

Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko põdravasikate Slovakkiasse saatmist ei kinnitanud. "See pole veel kindel, nad tahaksid küll, aga probleem on loomade transpordiks raha leidmine. Sügiseni on nad nagunii Alaveskil, selleks ajaks on juba selge, mis edasi saab," pole tema sõnul välistatud ka vasikate Eestis loodusesse laskmine.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD