Menu

.      

Enam kui iga kolmas puutub töökohal kokku tubakasuitsuga

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Regulaarselt puutub töökohal tubakasuitsuga kokku 35 protsenti töötajatest, selgub 1500 töövõtja seas Eesti suurima tööportaali CVKeskus.ee korraldatud uuringust.

Ootamatult joonistub välja, et passiivseid suitsetajaid ehk neid töötajaid, kes puutuvad tubakasuitsuga kokku kolleegide tõttu, on rohkemgi kui ise töökohal suitsetajaid.

Värskest uuringust selgub, et tubakasuitsuga puutub vähemalt paar korda nädalas kokku tervelt 35 protsenti töötajaist. 17 protsenti tubakasuitsuga töökohal kokku puutuvatest töötajatest on ise suitsetajad ja 18 protsenti passiivsed suitsetajad, kes peavad tubakasuitsu regulaarselt taluma suitsetavate kolleegide tõttu.

Kõige enam on passiivseid suitsetajaid tööstuses ja tootmises, kokku 23 protsenti, järgnevad klienditeenindus 21 ning mehaanika ja tehnika sektor 21 protsendiga. Kõige vähem on passiivseid suitsetajaid infotehnoloogia sektoris, kus kolleegide tõttu puutub regulaarselt tubakasuitsuga kokku seitsmel protsendil vastanutest.

Lisaks toob uuring välja väga suured erinevused meeste ja naiste vahel. Nimelt pea iga teine mees ehk 46 protsenti viibib sageli tubakasuitsu keskel. Naiste seas on antud näitaja tunduvalt madalam - 27 protsenti. Erinevused statistikas tulenevad sellest, et meeste seas on tervelt kaks korda enam neid, kes ise töökohal suitsetavad.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD