Menu

.      

Eksperdid: inimesed võivad pensionireformi tõttu säästud ära kulutada

  • Kirjutas BNS

Majandusekspertide hinnangul on praegu raske ennustada pensionireformiga teisest sambast loobujate hulka ja selle tegelikku mõju kogu süsteemile, seejuures leidsid nad, et inimeste madala finantskirjaoskuse tõttu on reaalne oht säästude äratarbimiseks.

Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani rääkis panga pensionireformi üritusel, et praegu on selge, et teise pensionisamba reform tuleb. "Järgmine küsimus on – mis saab edasi? Seadusemuudatuse plussidest ja miinustest rääkides peame mõtlema vastutusele, mis vabadusega kaasneb. Kui mina otsustan mitte säästa, siis keegi peab ju selle kinni maksma. Kui me pensioniraha tuulde loobime, hakkame 30 aasta pärast oma lastele selgitama, et nad peavad meid nüüd üleval pidama," küsis ta. 

Pikkani hinnangul meenutab pensionireform liikluspiirangute kaotamist. "Räägime, et inimesed on targad ja mõistavad, kuidas liiklus toimib. Aga liikluses ei osale ainult mina, vaid ka paljud teised, keda mõjutavad minu manöövrid ja ka vastupidi," tõdes ta. 

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD