Menu

.      

Üle poole sügiskutse noortest tuli ajateenistusse vabal tahtel

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Aasta viimase kutsumisega alustas ajateenistust  1083 noort, üle poole neist asusid ajateenistusse vabatahtlikult.

Aasta viimase kutsumisega 30. septembril ja 1. oktoobril alustas kaitseväes kaheksa kuu pikkust väljaõpet 1083 uut ajateenijat, sealhulgas kuus neidu, edastas kaitseressursside amet.

1.jalaväebrigaadis alustas ajateenistust 555 noort, nende seas kolm  neidu. 2.jalaväebrigaadi suundus 363 ajateenijat, sealhulgas kolm neidu. Toetuse väejuhatus sai väljaõppele 85 ja küberväejuhatus 80 noort.

52,4 protsenti kutsealustest tuli ajateenistusse omal vabal tahtel. Varem nii kõrget vabatahtlike hulka ei olegi olnud. Näiteks juulis oli teenima asunute seas vabatahtlike osa 40,5 ja jaanuaris 31,5 protsenti.

Välisriikidest saabus aega teenima seekord 23 noormeest. Neist enim lähiriigist Soomest, aga tuldi ka Ühendkuningriigist, Ühendriikidest, Kanadast, Norrast, Kreekast ja Küproselt.

Suurel hulgal noortest on B-kategooria juhiluba, mõnel üksikul ka C-kategooria. Valdav osa teenima asunuist on kesk- ja põhiharidusega.

Tänavu alustas ajateenistust kokku 3336 noort, sealhulgas 38 neidu.

Järgmise ajateenistusse kutsumise viib kaitseressursside amet läbi tuleva aasta jaanuari 5. nädalal ehk 27. jaanuarist 2.veebruarini.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD