Menu

.      

Paet: Helme tehtud mainekahju leevendaks vaid tema ametist lahkumine

  • Kirjutas BNS

Urmas Paet FOTO: Urmas Paet Facebook

Reformierakondlasest Euroopa Parlamendi saadiku Urmas Paeti sõnul on Eestile praeguse valitsuse siseministri Mart Helme solvangutest Soome ja soomlaste aadressil tekkinud suur mainekahju, mida leevandaks vaid Helme ametist lahkumine.

Eestile on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna siseministri Mart Helme solvangutest Soome ja soomlaste aadressil tekkinud suur mainekahju, teatas Paet esmaspäeval BNS-ile. "Ja mitte ainult soomlaste silmis. Ka teiste riikide juhid jälgivad, mida Eesti praegune valitsus oma liikmetel meie liitlaste aadressil lubab öelda."

Soome parlament hääletas teisipäeval ametisse uue, ilmselt maailma noorima peaministri, 34-aastase sotsiaaldemokraadi Sanna Marini juhitava valitsuse, mille peale ütles Eesti siseminister Mart Helme pühapäeval TRE raadios esinedes muu hulgas, et "ma tuletaksin meelde ikkagi [Nõukogude Venemaa esimese juhi] Vladimir Uljanov-Lenini ütlust, et igast köögitüdrukust võib saada minister, või kuidas ta ütles". "Nüüd me siis näeme, kuidas ühest müüjatüdrukust on saanud peaminister ja kuidas seal mõnestki teisest tänavaaktivistist ja harimatust inimesest on saanud samuti valitsuse liige,» märkis Helme. Samuti kahtles Eesti siseminister, kas Soome uus valitsus suudab ikka seista oma riigi huvide eest.

"Ainuke, mis seda leevendada suudaks, on siseminister Helme kohene lahkumine valitsusest," lausus Urmas Paet. "Peaminister [Jüri Ratas] peab ta Eesti huvides ametist vabastama. Ja kui peaminister seda ei tee, siis peab seda tegema riigikogu. Eesti maine ja sellest tulenev julgeolek on üle igasugusest sisepoliitilisest võistlusest."

Euroopa Parlamendi sotsiaaldemokraadist saadik Sven Mikser aga küsis sotsiaalvõrgustikus Facebook, et mis asi on paradoks, ning vastas sellele: "Kui Jüri Ratas oleks peaminister, laseks ta Mart Helme lahti. Aga kui Jüri Ratas Mart Helme lahti laseks, ei oleks ta enam peaminister."


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD