Menu

.      

Jaanuari viimased päevad tulevad sombused

  • Kirjutas BNS

Madalrõhkkondade paraad toob jaanuari viimasteks päevadeks sügisilma: sajab lörtsi või vihma ning päikesepaistel pole erilist lootust löögile pääseda.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu teisipäeva pilves ilm. Sajab lörtsi ja vihma. Paiguti tekib udu ja on jäiteoht. Puhub lõunakaare tuul 3-9, Lääne-Eesti saartel puhanguti 13 m/s. Õhutemperatuur on 0..+3°C. Teisipäeva päeval on samuti pilves ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja vihma. Puhub lõuna- ja kagutuul 4-10, rannikul puhanguti 13 m/s. Sooja on 1-4 kraadi.

Kolmapäeva öösel on pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Puhub kagutuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +3 kraadi. Kolmapäeva päeval on taas pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Puhub kagu- ja lõunatuul 4-10 m/s. Sooja on 1-4 kraadi.

Neljapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Paljudes kohtades sajab vihma, sekka lörtsi. Puhub lõunakaaretuul 3-8 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi. Neljapäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab vihma. Puhub lõunakaaretuul 3-8 m/s. Sooja on 1-4 kraadi.

Reede kujuneb kargemaks ja rahulikumaks, juhul kui kõrgrõhuhari Eestit terve ööpäeva katab – siis on ka sajuvõimalus väiksem. Kui aga järjekordne läänest lähenev madalrõhkkond aktiivsemaks kujuneb, on päevaks jälle lõuna- ja edelatuule tugevnemist ning saabuva sooja õhumassi eel sadu oodata, mis lumest-lörtsist taas vihmaks pöörab ning õhutemperatuuri plusspoolele tõstab.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD