Menu

.      

Riigikogu lihtsustas kodakondsuse taotlemist alaealistele

  • Kirjutas BNS

FOTO: Täna Riigikogu poolt vastuvõetud Kodakondsuse seaduse muudatus muudab Eesti kodakondsuse 🇪🇪saamise tingimusi ning peatab hallide passide taastootmise. 👍On oluline, et Eestis sündinud lapsed ja noored sulanduksid meie ühiskonda võimalikult hästi.🌞 Seadusemuudatuse tulemusena saavad kodakondsuse Eestis sündinud või kohe pärast sündi Eestisse kolinud alalisest elanikust vanema või vanematega püsivalt Eestisse elama asunud alla 18-aastasele lastele, kelle vanem või vanavanem elas Eestis enne 29.08.1991. Anneli Ott Facebook

Riigikogu võttis teisipäevasel täiskogu istungil vastu seaduse, millega luuakse võimalus taotleda lihtsustatud korras kodakondsust Eestis sündinud alaealistele, kelle vanemad või vanavanemad on elanud siin enne Eesti Vabariigi taasiseseisvumist.

Valitsuse algatatud kodakondsuse seaduse muutmise seadus puudutab alaealisi, kelle üks vanematest on määratlemata kodakondsusega ja teine vanem välisriigi kodanik.

Alaealine saab seadusliku esindaja taotlusel Eesti kodakondsuse, kui tema vanem või vanavanem oli 1991. aasta 20. augusti seisuga Eesti elanik. Kui Eesti kodakondsust sooviv alaealine on teise riigi kodanik, peab ta selle riigi kodakondsusest eelnevalt loobuma.

Valitsuse otsus Eesti kodakondsuse andmise kohta jõustub päev pärast seda, kui volitatud valitsusasutusele on esitatud tõend, et isik on muu riigi kodakondsusest vabastatud.

Läbirääkimistel võtsid fraktsioonide nimel sõna Andrei Korobeinik (KE), Hanno Pevkur (RE) ja Jevgeni Ossinovski (SDE).

Seaduse vastuvõtmise poolt hääletas 64, selle vastu 26 riigikogu liiget.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD