Menu

.      

Valitsus langetab diisliaktsiisi ja peatab teise samba maksed

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne Foto: AIGAR NAGEL

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks riigi 2020. aasta lisaeelarve ja sellega seotud seaduste muudatused, mis näevad ette ka diislikütuse aktsiisi langetamist ja maksete peatamist teise pensionisambasse.

Ratas esitab lisaeelarve riigikogule neljapäeval. "Olen väga tänulik riigikogule konstruktiivse suhtumise eest kogu koroonaviiruse ajal ja palun riigikogult ka selle kiiret menetlemist," sõnas Ratas valitsuse pressikonverentsil. 

Peaministri sõnul on esimene eesmärk, et inimesed säilitaksid töö. "Selleks on ettenähtud ka töötukassa meetmed, et palka kompenseerida riigi poolt," lisas Ratas. "Ma tänan kõiki Eesti inimesi, kes pingutavad ja abi pakuvad," sõnas peaminister. 

Lisaeelarvega suunatakse meditsiinisüsteemi 200 miljonit eurot. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium pakub läbi Kredexi majandusabi koroonaviiruse levikst tulenevate raskuste leevendamiseks. Valitsus otsustas suurendada Kredexi meetmeid 1 miljardilt 1,25 miljardile.

"Kavas on langetada ka diislikütuse aktsiisi, peatada teise samba pensionimaksed ja toetada laevandussektorit," sõnas Ratas. 


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD