Menu

.      

Kooliõed saavad õiguse vaktsineerida ja testida ka koolitöötajaid

  • Kirjutas BNS

Pixabay

COVID-19 vastase vaktsineerimise võimekuse suurendamiseks jõustuvad alates septembrist määruse muudatused, millega antakse kooliõdedele õigus teha vaktsineerimisi lisaks õpilastele ka täiskasvanud kooliperele, samuti saavad kooliõed hakata alates septembrist tegema nii õpilastele kui ka koolitöötajatele koroonaviiruse teste.

Muudatus võimaldab edaspidi senisest suuremal hulgal tervishoiutöötajatel teha vaktsineerimisi rohkematele inimestele ja võib aidata tõsta vaktsineerimisega hõlmatust. Samuti võimaldavad muudatused korraldada senisest tõhusamalt koroonaviiruse testimist, et tagada koolikeskkonnas nakkusohutus ja kaitsta seeläbi COVID-19 suhtes enam haavatavaid inimesi.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärgid on vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, kaitsta riskirühmi, kelle nakatumisel võib COVID-19 haigus kulgeda raskemalt, vähendada koroonaviiruse levikut Eestis ning hoida sellega COVID-19 haiguse kolmas laine võimalikult madalal, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning hoida Eesti ühiskond võimalikult avatud. Infot vaktsineerimise võimaluste kohta saab veebilehelt www.vaktsineeri.ee ja riigi infotelefonilt 1247.

Määruse muudatused jõustuvad 1. septembrist.

20 PÄEVA ENIMLOETUD