Menu

.      

Kagu-Eestis vaktsineeriti marutaudi vastu 537 lemmiklooma

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) vaktsineeris eelmise nädala lõpus  Võru-, Põlva- ja Valgamaal kokku 225 kassi ja 312 koera.

Valgamaal vaktsineeriti 58, Võrumaal 352 ja Põlvamaal 127 looma.

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) loomatervise ja -heaolu osakonna nõuniku Maarja Kristiani sõnul oli vaktsineerimine igati edukas. „Hea meel oli näha, et loomaomanikud on teadlikud ja toovad oma lemmikud vaktsineerima. Kuivõrd amet viis Kagu-Eestis vaktsineerimist läbi juba neljandat korda, siis oli ka selliseid loomaomanikke, kes olid käinud kõik need korrad oma lemmikutega vaktsineerimas,“ ütles Kristian.

Lemmikloomi tuleb marutaudi vastu vaktsineerida vähemalt iga kahe aasta tagant. „Loomaomaniku kohustus ja vastutus on vaktsineerida oma lemmik regulaarselt marutaudi vastu. Seda saab teha loomakliinikutes üle Eesti või siis tuleb pöörduda loomaarsti poole,“ lisas Kristian.

Marutaud ohustab nii lemmikloomi kui ka inimest ning haigustunnuste ilmnemisel lõpeb haigus looma või inimese surmaga. Lemmikloomade marutaudivastane vaktsineerimine on loomapidaja kohustus ja vajalik, et kaitsta lemmikloomi ja selle läbi ka inimest marutaudi nakatumise eest. Inimesed nakatuvad valdavalt läbi vahetu kokkupuute lemmikloomadega, eelkõige koerahammustuse tulemusel.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD