President Alar Karis kinnitas uue valitsuse ametisse

President Alar Karis kinnitas uue valitsuse ametisse FOTO: Arno Mikkor

President Alar Karis kinnitas esmaspäeva pärastlõunal ametisse reformierakondlase Kristen Michali juhitud valitsuse. 

"Viimane hetk, kui keegi ei soovi ministriks hakata, on öelda praegu," naljatles Karis vahetult enne valitsuse ametisse nimetamist allkirjastades. 

Riigikogu andis eelevalt Kristen Michalile volitused valitsuse moodustamiseks.  Michalile volituste andmise poolt hääletas 64 saadikut, sellele olid vastu 27 riigikogu liiget. 

Reformierakonna kanda on peaministri, rahandusministri, kliimaministri, kaitseministri, sotsiaalkaitseministri, kultuuriministri ning majandus- ja tööstusministri ametikoht. Peaminister on Kristen Michal, rahandusminister Jürgen Ligi, kliimaminister Yoko Alender, kaitseminister Hanno Pevkur, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, kultuuriminister Heidy Purga ning majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo. 

Eesti 200 ministrid on välisminister Margus Tsahkna, haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ning justiits- ja digiminister Liisa Pakosta. 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ministrid on siseminister Lauri Läänemets, terviseminister Riina Sikkut,  regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman, ning Vladimir Svet, kes on taristuminister kliimaministeeriumis. 


 


 

LOE VEEL

Klaastaara uputus

02-09-2024