Kohus kuulutas Kaja Kallase abikaasaga seotud süüasja kinniseks

Kohus kuulutas Kaja Kallase abikaasaga seotud süüasja kinniseks

Tänavu juunis kohtusse jõudnud endise peaministri Kaja Kallase abikaasa Arvo Halliku ahistavas jälitamises süüdistatava lõunaeestlase kriminaalasi kuulutati kinniseks, kirjutab Elu24. 

Tartu maakohtu pressiesindaja Siim Saaviku sõnul leiab kohus, et prokuröri taotlus kohtuistungi avalikkuse piiramiseks on põhjendatud ja kuulub rahuldamisele.

«Kohus nõustub prokuröri ja kannatanu esindajaga selles, et käesoleva kriminaalasja kese on süüdistatava poolt kannatanule saadetud sõnumid ja nende sisu, mis süüdistuse kohaselt on ähvardava, agressiivse, alandava ja oluliselt häiriva iseloomuga. Kuna kriminaalasjas kogutud tõendid puudutavad muu hulgas kannatanu eraelulisi andmeid, võivad kannatanu andmed saada teatavaks oluliselt suuremale ringile ning kannatanu võib taas ohvriks sattuda,» täpsustas Saavik.

Lisaks võib kohtu hinnangul kohtuistungi avalikkuse piiramata jätmine tuua avalikkuse ette kannatanule saadetud sõnumite täpsema sisu, mida võib juhtuda nägema ka kannatanu ise. Viimasel juhul peab kannatanu senised läbielamisi ja kannatusi kogema uuesti.

Kriminaalasja kinniseks kuulutamist taotles prokurör Maarja-Liisa Kõiv juba 19. juunil toimunud eelistungil, kus muu hulgas nõustus süüdistatava taotlusega lahendada asja lühimenetluses. 

«Kuigi kriminaalasja arutamine toimub lühimenetluses, ei ole ette teada, millise detailsuse astmega üht või teist tõendit uuritakse ega sedagi, milliseid eraelulisi andmeid võib avaldada prokurör avakõnes või pooled kohtuvaidluse käigus,» märkis kohus.

Juunis toimunud eelistungile oli Põlva kohtumaja saali lisaks kohtunik Rita Kulbergile kohale tulnud vaid prokurör, videosilla teel osalesid kannatanu esindaja Ants Nõmper ja süüdistatava kaitsja Aivar Kello. Istungiks oli videosilla teel kohale tulnud ka Arvo Hallik. Süüdistatav Sander ennast näole ei andnud.

Võrumaa meest Sandrit süüdistatakse selles, et ta otsis alates möödunud aasta 24. augustist järjepidevalt häirival viisil Arvo Hallikuga kontakti, sekkudes Halliku tahte vastaselt tema eraellu.

Mõned päevad pärast esimest sõnumit võttis Sandriga ühendust politsei- ja piirivalveameti ametnik, kes palus tal tegevuse lõpetada. Sellest hoolimata jätkas Sander Hallikule sõnumite saatmist, saates talle kuu aja jooksul Facebookis 31 sõnumit. Lisaks on talle Arvo Halliku vastu määratud lähenemiskeeld.

«Põhimõtteliselt olen viimased neli-viis aastat Facebookis ringi huianud niisama ja inimestele lihtsalt suvalist seosetut s*tta kirjutanud!» rääkis Sander toimetusele juuni alguses. «Kirjutan ainult läbi Facebooki, mitte kuskil mujal!»


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD