Menu

.      

Graanul Investil valmis Võrumaal 28-miljoni eurone koostootmisjaam

Osula graanulitehas  Foto: TOMI SALUVEER

Pelletitootjal Graanul Invest Võrumaal Osulas asuv 10-megavatine koostootmisjaam, millesse investeeriti kokku 28,2 miljonit eurot, sai viimaks valmis.

Elektrijaam on edasiarendus Imaveres 2016. aastal käivitatud koostootmisjaamast ja koosneb kahest restkoldega katlast, jaama elektriline võimsus on 10 megavatti ja soojuslik võimsus 27 megavatti. Koostootmise kasutegur on 89 protsenti, kütusena kasutatakse puukoort, võsahaket ja hakkepuitu, teatas ettevõte.

Septembris tunnistas Elering elektrijaama elektrivõrgu nõuetele vastavaks ning jaam alustas septembris elektri tootmist. Jaam on võimeline käivituma ja opereerima elektrivõrgust sõltumatult. Elektrijaamas puudub personal ja kogu juhtimine toimub Imavere elektrijaamast. Osula jaam varustab soojusenergiaga samal kinnistul asuvat pelletitehast ja naabruses paiknevat AS-i Toftan saeveskit.

Osula koostootmisjaam on Graanul Invest grupi kuues koostootmisjaam, Graanul Invest grupi eesmärk on ehitada koostootmisjaamad kõikide pelletitehaste juurde.

Graanul Invest on maailma suuruselt teine graanulitootja, mis toodab aastas ligikaudu 2,3 miljonit tonni puidugraanuleid. Kontserni kuulub 11 pelletitehast, kuus koostootmisjaama ning kolm metsa ülestöötamisega tegelevat ettevõtet. Kontsernis töötas mullu keskmiselt 500 inimest, neist 170 Eestis.

Graanul Invest AS-i müügitulu kasvas 2016. aastal 17,5 protsenti 285,5 miljoni euroni ja puhaskasum 19,7 protsenti 33,6 miljoni euroni.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD