Palava ilmaga ei pööra inimesed tähelepanu sellele, mida nad joovad

Pixabay

Kolmandik (34%) ostjaid ei pööra tähelepanu sellele, milline on nende joogivee päritolu ja omadused, kuigi tarbivad seda iga päev. Nagu näitab uuringufirma Berent maikuus läbi viidud uuring, pöörab pudelivee ostul selle kasulikele omadustele tähelepanu ainult neljandik (25%) ostjatest. Tervishoiuspetsialistide arvates teeb suur osa inimestest vea, kui nad ei mõtle sellele, et iga päev tarbitav vesi võib mõjutada nende enesetunnet.

Isegi sellised tundemärgid nagu peavalu või energiavaegus võivad näidata, et organismis on puudu vajalikest ainetest, mineraalidest või vitamiinidest.

„Inimesed, kes tunnevad end pärast tööd väga väsinuna või keda piinab jõuetus, kiirustavad manustama ravimeid või toidulisandeid, kuid harva mõtlevad sellele, et taolise probleemi võiks proovida lahendada paremini ja lihtsamini. Üheks selliseks võimaluseks on igapäevaharjumuste muutmine. Mitte ilmaasjata ei soovitata juua päevas 1,5–2 liitrit vett. Selline harjumus võib kaasa aidata paremale enesetundele,“ räägib kliiniku Euromed perearst Ala Grigienė.

Arst juhib tähelepanu sellele, et kui soovime kogeda head enesetunnet, tuleb huvi tunda joogivee koostise vastu. „Selleks, et inimene oleks reibas ja energiline, tuleb organismi varustada vajalike ainetega. Mineraalid ja vitamiinid on toitumise mikroalus, mis on organismile sama vajalikud nagu toit. Kuna organism omastab suure osa mineraale joogiveest, siis on tähtis pöörata tähelepanu vee omadustele. Kui näiteks juua iga päev mineraalvett, siis see varustab organismi väga vajalike ainetega. On vale arvata, et soolasus näitab lihtsalt vee soolasisaldust – mida soolasem on mineraalvesi, seda rohkem sisaldab vesi erinevaid mineraalaineid,“ selgitab Ala.

Ainult neljandik küsitletutest hindab enne pudelivee ostmist selles sisalduvate mineraalainete sisaldust ja toimet. Uuringutulemused näitavad, et kaupluses pudelivett valivad ostjad ei pea eelkõige silmas selle kasulikke omadusi. Ostjad valivad vee sagedamini maitse (72%) või hinna (60%) järgi.

Arsti sõnul peaks olema vastupidi – ostjad peaks eelkõige mõtlema enesetundele ja valima sellised tooted, mis on väärtuslikud organismile. „Magneesium parendab vereringet ja südamerütmi, kaltsium on tähtis luudele, hammastele ja küüntele, naatrium toetab vedelike tasakaalu organismis, kloriid avaldab positiivset mõju seedimisele. Kõiki neid organismile vajalikke mineraale võite saada, kui tasakaalustate oma toitumise või rikastate seda muude minaraalainete allikatega,“ soovitas arst.

Tarbijaküsitluse joogivee tarbimise harjumuste ja mineraalvee valiku kohta viis maikuus Leedus läbi uuringufirma Berent.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD