Lõuna Pagarite tegev- ja müügijuht Kaire Kivirähk koos Eesti parima pagaritootega. Foto: ERIK RIIKOJA

Eesti parim pagaritoode 2025 on Lõuna Pagarite kaerasai jõhvikatega

Lõuna Pagarite tegev- ja müügijuht Kaire Kivirähk koos Eesti parima pagaritootega. Foto: ERIK RIIKOJA


Toiduliit valis 2025. aasta Eesti parimaks pagaritooteks aktsiaseltsi Lõuna Pagarid kaerasaia jõhvikatega.

Põlva pagaritöökoda valmistab parimat pagaritoodet pool tonni nädalas. Käsitööna valminud kaerajahust saias täiendavad teineteist kaera mahedus ja jõhvikate hapukus. Saial on pehme sisu ja kerge krõbe koorik. Lõuna Pagarite jõhvikatega kaerasaias on kaera kasutatud neljas vormis: kaerahelbed, kaeraterad, kaerakliid ja kaerajahu, peale selle või ja jõhvikad.

„Pakendis viilutamata sai on tore nostalgia, mida väga palju enam poodidest ei leia − igaüks saab lõigata täpselt enda jaoks paraja paksusega viilu, mis kergelt küpsetatuna on ka mõnusalt krõbe,” ütles Eesti parima toiduaine hindamiskomisjoni esimees Rain Kuldjärv.

Lõuna Pagarite tegev- ja müügijuht Kaire Kivirähk rääkis, et esiotsa arendasid nad välja kolm eri maitsega kaerasaia ja üllatuseks osutus populaarseimaks toode, mis ei olnud nende esimene valik. „Lisanditeta tundus sai igav ja tuli leida tootele lisandväärtus. Leidsime, et jõhvikad on hea alternatiiv rosinatele ja maitsed sobisid hästi,” ütles Kivirähk. Kaerasai jõhvikatega sündis koostöös koostööpartneriga Leipurin Eesti.

Kaire Kivirähk on pagari- ja kondiitritoodete müügi ja tootearendusega tegelenud 20 aastat ja Lõuna Pagarid on talle järjekorras teine ettevõte, mida arendada. „Mulle meeldib väikeste ettevõtete paindlikkus, võimalus turul eristuda ja pakkuda klientidele eritooteid. Igast erilisest tootest võib midagi välja kasvada ning väiketootjatel on suurfirmadest rohkem võimalusi katsetada,” lausus Kivirähk.

Lõuna Pagarid tekkis Räpina ja Põlva leivakombinaatide ühinemisel, eelmisel aastal täitus 25 aastat Lõuna Pagarite nime all. Tooteid iseloomustavad ehedus, puhtad maitsed, värskelt valmistatud tooted – neid ei sügavkülmutata. Lõuna Pagarid annab tööd 65 inimesele, aastane käive on neli miljonit ning viimase kaheksa aastaga on see kasvanud kaks korda.



 


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD