Valitsus toetab taastuvenergia tasude vähendamist tulevast aastast

Pilt on illustratiivneEsmaspäevasel kabinetinõupidamisel otsustas valitsus toetada majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi esitatud eelnõud, millega vähendatakse taastuvenergia tasusid alates 1. jaanuarist 2013 ja mis omakorda leevendab ees ootavat elektrihinna tõusu.

Eelnõu võimaldab riigikogus heakskiitmisel alandada elektritarbijate poolt tootjatele makstavat taastuvenergia tariifi umbes 15-20 protsenti, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

"Prioriteediks seadsime tarbija huvid. See otsus vähendab konkreetselt inimese kulutusi elektrile," ütles Parts. Ta lisas, et sellega väheneb taastuvenergia tasu elektriarvel ja see aitab leevendada järgmisel aastal ees ootavat elektri hinna tõusu.

Taastuvenergia toetuste põhimõtete muutmist kajastav elektrituruseaduse muutmise seaduse eelnõu sätestab muuhulgas taastuvenergia toetuste sidumise elektri turuhindadega, aastas toetatava taastuvelektri kogusele alampiiri seadmise ning suurtes elektrijaamades biomassist toodetud taastuvelektri kasutamise 2020. aasta taastuvenergia eesmärkide täitmiseks

Eelnõu edasiseks menetlemiseks peab valitsus võtma vastu otsuse, millisel viisil on reguleeritud taastuvatest energiaallikatest elektritootmine Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS-i Balti Elektrijaama 11. energiaplokis. Valitsus arutas teemat ka eelmisel nädalal toimunud valitsuskabineti nõupidamisel.

veel..

2012-04-26 - Parts kinnitas Eesti Energia puhaskasumiks 149 miljonit eurot

2012-05-23 - Eesti Energia tahab kliendid vähemalt kuueks kuuks enda külge siduda

2012-06-22 - Eesti Energia nõukogu tõstis juhatuse liikmete palku

2012-08-30 - Eesti Energia alustab avatud turu elektrimüüki 26. septembril

2012-09-25 - Eesti Energia tõstab tuleval aastal kilovatt-tunni hinda 57 protsenti

2012-09-26 - Elektrimüüja Energia 220 avalikustas kolmapäeval oma hinnapaketid

 


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD