Eesti Energia nõukogu tõstis juhatuse liikmete palku

Neljapäeval kinnitas Eesti Energia nõukogu ettevõtte juhatuse liikmete palgad, mis hakkavad kehtima alates 1. juulist.

Juhatuse esimehe Sandor Liive brutotöötasu on otsuse järgi 10 800 eurot kuus, teatas Eesti Energia nõukogu BNS-ile. Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive teenis mullu põhitasuna aastas 105 675 eurot ehk 8806 eurot kuus. Lisatasuna teenis Liive aastas 30 150 eurot.

Teiste juhatuse liikmete brutopalk on alates 2012. aasta juulist 7300 eurot. Eesti Energia juhatusse kuuluvad Sandor Liive, Margus Kaasik, Harri Mikk, Raine Pajo ja Margus Rink.

Nõukogu esimehe Jüri Käo sõnul lähtuti palgaotsuse langetamisel tippjuhtide palgauuringutest ning ettevõttes toimunud arengutest.

"Erinevate palgauuringute analüüsimisel saime kinnitust sellele, et juhatuse liikmete palgad on ajale jalgu jäänud ega vasta turutingimustele. Eesti Energia on näidanud stabiilseid majandustulemusi ning vabal turul elektri ja õli müügist teenitav tulu on ettevõtte väärtust märkimisväärselt kasvatanud.,“ sõnas Käo. „Eesti Energia ei ole enam seesama ettevõte, mis kuue aasta eest, mil juhatuse liikmete palkasid viimati korrigeeriti.“

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD