Eesti kodanikud saavad neljapäevast Armeeniasse viisavabalt

Eesti kodanikud saavad neljapäevast sõita Armeeniasse turismi ja äri eesmärkidel viisavabalt ning viibida seal viisata kuni kolm kuud poole aasta jooksul.

Armeenia otsustas mullu oktoobris kaotada viisanõude Euroopa Liidu liikmesriikide ning Islandi, Norra, Šveitsi ja Liechtensteni kodanike suhtes. Viisavabadus hakkab kehtima neljapäevast, 10. jaanuarist.

Armeenia välisministeerium märkis mullu oktoobris viisavabaduse kehtestamist kommenteerides, et viisanõude kaotamine nende riikide kodanike suhtes ei kujuta Armeenia jaoks mingit migratsiooniriski. Küll aga loodab Armeenia viisnõude kaotamisest turismi ning poliitiliste ja majanduslike kontaktide elavnemist.

Eesti kodanikud saavad alates Euroopa Liiduga liitumisest 1. mail 2004. aastal siseneda passi või ID-kaardi alusel Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna (EEA) liikmesriikide Austria, Belgia, Bulgaaria, Hispaania, Hollandi, Iirimaa, Islandi, Itaalia, Kreeka, Küprose, Liechtensteini, Luksemburgi, Läti, Leedu, Malta, Norra, Poola, Portugali, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigi, Taani, Tšehhi, Ungari ning Šveitsi territooriumile.

Lisaks Euroopa Liidu ja EEA riikidele saavad Eesti kodanikud praegu siseneda viisavabalt veel ligi 90 maailma riiki, üldjuhul peab nendesse riikidesse sisenemisel olema kaasas kehtiv pass. EL-i ja EEA-sse mittekuuluvatest riikidest saab ID-kaardi alusel siseneda vaid Horvaatiasse, Makedooniasse ja Serbiasse. Viisavabalt sisenemise tingimused ja viisavabalt riikides viibimise aeg on riigiti erinevad. Enamasti võimaldavad riigid viisavaba viibimist korraga 30-90 päeva, kuid näiteks Filipiinidel on see 21 päeva. Välisministeerium soovitab enne reisimist tutvuda riikidesse sisenemise ja seal viibimise tingimustega.

Välisministeerium peab viisavabaduse teemal kõnelusi veel mitme riigiga, näiteks soovib Eesti viisanõude kaotamist Tailt.

Comments  
  0
"Armeenia dramm langeb ning varsti Armeeniat ootab sotsiaalmajanduslik kriis. Isegi vaatamata sellele, et Armeenia ülemaailmsed diasporaa esindajad ja Venemaa annab finantsabi Jerevanile, olukorda selles riigis ei parane. Armeenia välispoliitika viib kriisi kogu riigi. Armeenia ei klapi ühtegi Euroopa piirkonna naabritega, Armeenias esitab pretensioone kõikidele. :lol:

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD