Menu

.      

Wermol uued suured eesmärgid

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Ettevõtte juht Raul Vene koos äsja paigaldatud uue lahtilõikussaega.

MÖÖBLITÖÖSTUS ❯ Võru mööblitootmise lipulaev, täna põhiliselt allhanketöödega tegelev AS Wermo, mis äsja lõpetas edukalt kolmeaastase saneerimise perioodi, mille käigus võlausaldajatele tasuti igal aastal ligi 80 000 eurot, seab omale peatselt uue ambitsioonika eesmärgi – kasvada viie aasta jooksul vähemalt kaks korda.

Nagu räägib ettevõtte juht Raul Vene, on täna küsimus selles, kas valida tee, kus viie aasta pärast on käive kasvanud kaks korda või selline, kus kasv on neli korda. „Ise tahaks kiiremat arengut saada,” avaldab Vene oma eelistuse.

Wermo areng on viimastel aastatel olnud muljetavaldav. Kui 2012. aastal, kui praegune juhtkond alustas, oli käive 1,8 miljonit, siis tänavuseks aastaks prognoositakse 2,8 miljonit või isegi 3 miljonit eurot. Aastaks 2020 on plaan tõsta käive 5 miljoni euro peale, agressiivsema plaani puhul isegi 10 miljoni euroni. Kiirem areng sõltub omakorda kõigi osapoolte, nii omanike kui pankade valmisolekust ettevõtte arenguga kaasa tulla. Lootust annab asjaolu, et kolm aastat tagasi, kui kinnitati saneerimiskava, olid pangad sellega nõus.

Raul Vene räägib, et viimase kolme aasta edu on taganud uute klientide lisandumine, pidev toodete arendamine ning kindlasti tootmise tõhustamine, milleks on andnud olulise panuse tootmisjuht Marko Sikk. Tootmise efektiivsus tõuseb peagi veel, kuna soetatakse ligi 200 000 euro eest kaks uut masinat: eelmisel nädalal paigaldati endisest võimsam lahtilõikussaag ning kuu aja pärast jõuab kohale täisautomaatne servakandimasin. Lisaks on ettevõttel olemas kolm täisautomaatset puidutöö CNC masinat. Tehnoloogia peab ka tulevikus võimaldama arenguhüpet: selleks, et kolm korda kasvada, pole tingimata vaja kolm korda rohkem töötajaid.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD