Menu

.      

Võrumaa lugejate lemmikud on „Minu"-sari ja Kersna raamat

Võrumaa keskraamatukogu raamatukoguhoidja Anu Kasak näitab lugejate hulgas üht populaarsemat raamatut, „Minu”-sarja kuuluvat „Minu Eesti” esimest osa. Foto: Võrumaa TeatajaRAAMATUD • Võrumaa lugejate hulgas on kõige populaarsemad „Minu”-sarja raamatud, samuti Vahur Kersna värske raamat, selgub maakonna raamatukogude lugejastatistikast.


Kuivõrd „Minu”-sarja raamatud ega ka viimase aja hitt – Kersna raamat ei kuulu kultuuriministeeriumi koostatavasse raamatukogude jaoks kohustuslike raamatute nimekirja, kardavad raamatukoguhoidjad, et lugejate hulgas populaarseid raamatuid ei suudeta enam piisaval hulgal varuda.


Näiteks Võrumaal poppi Kersna elulooraamatut on Võru linnas asuvas Võrumaa keskraamatukogus kokku viis, aga nad on kõik välja laenutatud ja lisaks oli eilse seisuga neile juba üheksa broneeringut ette tehtud. Kui arvestada, et ühte raamatut loetakse mitu nädalat, peab selle raamatu kojulaenutamiseks ootama mitu kuud. Juhul kui rakendub kultuuriministeeriumis välja töötatud uus süsteem, jääb tulevikus raamatukogudel vähem võimalusi Kersna raamatu suguste teoste soetamiseks, mistõttu pikeneb lugejate jaoks ka ooteaeg, rääkis eile Võrumaa keskraamatukogu raamatukoguhoidja Anu Kasak. Teiselt poolt võivad paljud raamatud jääda riiulitele seisma. „Hea raamat läheb iseenesest,” ütles Kasak, „info liigub tuttavalt tuttavale.”

(Loe edasi ajalehest.)

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD