Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /data01/virt3788/domeenid/www.vorumaateataja.ee/htdocs/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Kaitseliidu Võrumaa maleva staažikad noortejuhid „Eestimaa õpib ja tänab” nominendid

Võrumaa kodutütarde rühmajuhid vasakult: Helve Tina, Külliki Mattus, Helju Sarapuu, Jana Kähr, Maire Nirk, Merike Niitmets, Kaja Parker, Tiia Kiis, Heli Maaslieb. Foto: ERAKOGUTUNNUSTAMINE ❯ 13. jaanuaril Tallinnas Lauluväljaku peeglisaalis toimunud pidulikule tänuüritusele olid kutsutud kõik üleriigilise üldhariduse tunnustamissüsteemi „Eestimaa õpib ja tänab” esitatud kandidaadid, kes olid edasi pääsenud maakonnavoorust. Teiste hulgas olid ka kaitseliidu Võrumaa maleva noortejuhid Heli Maaslieb, Tiia Kiis, Külliki Mattus, Jana Kähr, Helju Sarapuu, Maire Nirk, Eda Tuvikene, Merike Niitmets ja Kaja Parker. Noortejuhid esitas konkursile (Eestimaa ja kodanikutunde auhinnale) töörühmana Võrumaa Omavalitsuste Liit.


„Nimetatud inimesed on osanud jagada oma aega ja tahtmist, et tegelda noortega vähemalt kord kuus läbi õppeaasta. Nad viivad läbi koondusi, osalevad maakonna või vabariigi tasandil noortega laagrites, õppekogunemistel või võistlustel. Läbi organisatsiooni on paljudel noortel olnud võimalus tegelda huviharidusega, millest on kasu tõusnud nii peredele kui ka kogukonnale, tervele riigile,” kirjutatakse pöördumises konkursi žüriile.Rühmajuhtide joonistatud kodutütar Eve.


„Need tublid noortejuhid oskavad koostööd teha. Iga inimene on erinev. Erinevustega arvestamine ja sotsiaalselt efektiivsete käitumisoskuste väärtustamine; noortes positiivse minapildi kujundamine; tolerantsuse arendamine, olles pidevalt ise eeskujuks üldinimlike väärtusnormide kujundamisel – see kõik on nende inimeste igapäevatöö ülesanne ja eesmärk, millega nad on väga hästi toime tulnud. Seda näitab nende pikaajaline tegevus organisatsioonis ja ka laste saavutused erinevatel üritustel,” põhjendas Võrumaa Omavalitsuste Liidu esimees Tiit Tõnts töörühma sobivust „Eestimaa õpib ja tänab” konkursile esitamist.


„Konkursi „Eestimaa õpib ja tänab” tunnustamissüsteem on kahetasandiline, piiirkonnast saime edasi vabariiki. Üritus oli pidulik ja huvitav, tunnustati laureaate. Iga tunnustatu sai vastava märgi. Õhtut juhtis Mart Sander, esines Bel Etage – Swing orkester. Olid erinevad töötoad. Näiteks joonistamise töötoas sai iga konkursile esitatu jäädvustada end pildile, mis lubati haridusministeeriumi üles riputada. Meie joonistasime kodutütre ja panime talle nimeks Eve! Võtsime osa kaasahaaravast viktoriinist. Oli pidulik ja huvitav üritus,” rääkis üritusest „Kodutütarde” organisatsiooni Võrumaa ringkonnavanem ja ühtlasi ka Võru 1. põhikooli rühmajuht Heli Maaslieb. „Oli rõõm tõdeda, et meie tegemisi on märgatud ja tunnustatud,” vahendas ta teiste osalejate mõtteid.


Konkursile olid esitatud noortejuhid, kes on oma tööd teinud üle viie aasta. Mitmed neist on olnud organisatsiooni eestvedajateks kodutütarde rühmade taasloomisest alates ehk ligi 20 aastat. Rõõm on märkida, et viimastel aastatel on lisandunud mitmeid uusi rühmajuhte, kes omakorda on muutnud noortetöö sisukamaks ja mitmetahulisemaks. „Kodutütarde” organisatsioonil on 19. jaanuaril 80. sünnipäev.


„Ma arvan, et selline tunnustus oli neile inimestele väga vajalik, sest nad on pikki aastaid oma tööd pühendumusega teinud. Hetkel on Võrumaa kodutütarde ringkonna 17 rühmas kokku 374 kodutütart. Võrreldes teiste maakondadega on meie liikmeskond aastaid olnud kõige suurem ja jõulisem. Mitmed kodutütred on organisatsioonist välja kasvades astunud naiskodukaitse või kaitseliidu ridadesse, mis näitab omakorda meie töö efektiivsust,” selgitas „Kodutütarde” organisatsiooni Võrumaa ringkonna noorteinstruktor Eve Täht.


Konkurss „Eestimaa õpib ja tänab” toimus sel aastal juba teist korda. Lähemalt saab sellest lugeda www.ekk.edu.ee/114924.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD