Menu

.      

Pühakojas toimuvate paaripanekute arv püsib muutumatuna

  • Kirjutas Sten Sang

Võru Katariina koguduse õpetaja Andres Mäevere tõdeb, et kiriklike laulatuste arv püsib aastate jooksul sarnane. Foto: AIGAR NAGEL

Võru Katariina koguduse õpetaja Andres Mäevere möönab, et sel aastal pidi toimuma kaks laulatust, aga üldise kriisiolukorra tõttu jäid need ära. Ta lisab, et tõusutrendi kiriklike paariminekute arvus pole märgata ja tavapäraselt jääbki see kuni kahe piduliku sündmuseni aastas.

Orelimuusika saatel

Eelmised abieluvanded anti Katariina kirikus möödunud aastal. Mäevere sõnul läbivad tseremooniaks vajaliku leerikooli umbes pooled paaridest – need, kes seda varem teinud pole. Konkreetset tasu abiellujatele ette kirjutatud pole ja nad saavad teha kogudusele vabaannetuse. „Usun, et me kõik vajame peale elus niigi olemasoleva Looja-poolset heakskiitu ja õnnistust kõige meid ümbritseva hindamiseks. Kiriku interjöör on pühalik ja kaunis, seal kõlab võimsalt orelimuusika. Pühakojas on eriline aegade hõng ja taeva kohalolek,” märgib õpetaja.

Pühalik kogemus

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD