Menu

.      

Varstu noored asusid vabatahtlikult vanureid abistama

Hetk Varstu noorte korraldatud heategevuslikult jõulupeolt Hargla hooldekodus. Foto: ERAKOGUHOOL • Heategevusliku projekti algatanud Varstu keskkooli noored korraldasid läinud aasta lõpus Valgamaal Hargla hooldekodu elanikele jõulupeo koos Hargla laste ja kultuurimaja juhatajaga.


„Kaunistasime hooldekodu toad lumehelveste ja jõuluehetega ning viisime kõigile vanuritele meie tiimi küpsetatud piparkooke,” kirjeldas sündmust projekti „Võrratult Vanad” juht, Varstu keskkooli 11. klassi õpilane.


Jõulupeol oli kohal jõuluvana päkapikkudega. Kingituseks said kõik vanurid kommikoti, kaardi ja heategevusliku korjanduse abil saadud villased sokid. Korjanduse abil lisandus veel teisigi kingitusi.


„Võrratult Vanad”


Projekt „Võrratult Vanad” sündis Eesti Energia arenguprogrammi Entrum avasessioonil möödunud aasta 26. oktoobril Tartus Dorpati konverentsikeskuses, kui noored jaotati suvaliselt rühmadesse ja jagati ruumidesse juhendajate käe alla. Seal moodustati kuueliikmelised rühmad ja üheskoos tuli lahendada ülesandeid ning mõelda välja, mis valdkonnas ja millega sooviti hakata tegelema Entrum programmis.


Avasessioonil tutvustasid osalejad oma ideid üksteisele ja valiti välja üks hea idee, mida hiljem edasi arendada. Ühe rühma kaks liiget kirjutasid vanurite aitamisest. Mõte meeldis ja see valiti välja. Sessiooni lõpus astusid rühma liikme Romet Pazuhanitši juurde kaks Ülenurme neiut, kes soovisid kontaktandmeid, et edaspidi koostööd teha ja moodustada tiim. „Olin nendega nõus, leppisime kokku, et hoiame ühendust ja otsime veel tiimiliikmeid,” rääkis Pazuhanitš meeskonna sünnist.


Järgmiseks Entrum sessiooniks oli kuueliikmeline tiim koos. „Hakkasime koos juba projekti nime välja mõtlema ja see sai ühtlasi ka tiimi nimeks,” märkis Pazuhanitš, „nime valik oli ühine – „Võrratult Vanad”.” Projekt sündis iga liikme mõttelennust ja oma südameasjaks võeti aidata üksikuid hooldekodu vanureid.


Vanurite abistamise vajaduse kohta ütles Pazuhanitš, et tänapäeval kuuleb palju, et toetatakse lastekodusid ja loomade varjupaiku. „Muidugi on hea, et Eestimaal on nii palju head ja mõeldakse abivajajate peale, kuid aina enam jäävad tagaplaanile vanema generatsiooni esindajad,” lisas ta.


Aitame üheskoos!


Noorte projekti idee on aidata hooldekodus olevaid vanureid. Eesmärk on õpetada vanuritele meelepäraseid tegevusi, viia liikumisvõimelised eakad väljasõitudele ning tuua nende hallidesse päevadesse natukenegi päikest. Lisaks juba korraldatud jõulupeole on kavas edaspidigi Hargla hooldekodus ja teistes hooldekodudes olevatele vanuritele meeldejäävaid üritusi korraldada.


Projektimeeskond tänab kõiki, kes aitasid. Väga oodatud on abi ja kui on soov teha rahalist annetust, siis saab seda teha arvelduskonto numbrile 221050204185 (Romet Pazuhanitš).

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD