Vana-Antsla kooli saatus ripub juuksekarva otsas

Vana-Antsla kooli lastehoiu eriala õpilased eile kooli enda õpilaste renoveeritud klassiruumis, pildil vasakul seisab kooli direktriss Hele Angerjärv.	Foto: INNO TÄHISMAAKOOLI SULGEMINE • Vana-Antsla kutsekeskkool, mis möödunud aastal tähistas oma 83. tegevusaastat, lõpetab sügisest suure tõenäosusega uute õpilaste vastuvõtu, sest haridusministeerium ei näe võimalust kooli tegevuse jätkamiseks.

Nagu näeb ette ministeeriumi plaan, liidetakse Vana-Antsla kool osalt Väimelas asuva Võrumaa kutsehariduskeskusega, osalt ka Valga kutsehariduskeskusega. Vahepealset ideed ühendada kool Antsla gümnaasiumiga ei pea ministeerium otstarbekaks, sest kui kooli oleks vaja säilitada, siis kooli kinni ei pandaks, rääkis haridusministeeriumi kutseõppeasutuste talituse juhataja Teet Tiko. „Isegi, kui kool on valla käes, nõuab see ressurssi,” märkis Tiko, „vald ise pole võimeline oma rahast kooli ülal pidama. Siis tuleb vald riigilt toetust küsima ja see ongi põhjus, miks kool on vaja kinni panna.”

Teise nüansina tõi Tiko välja, et vald on huvitatud vaid gümnaasiumist, et sinna õpilasi juurde saada. Samas ei ole vallal endal keelatud gümnaasiumis kutseõpet korraldada.

Tiko rääkis, et erivajadusega õpilaste probleem laheneb koostöös Urvaste kooliga, mida kasutatakse edaspidi baasina.

(Loe edasi ajalehest.)

Selle kirje kommentaarid on nüüd suletud.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD