Menu

.      

Kristina Kallas: kodulähedane kuueklassiline kool on ülioluline

  • Kirjutas Kalev Vilgats

Kristina Kallas: kodulähedane kuueklassiline kool on ülioluline FOTO: Aigar Nagel

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) veetis töise teisipäeva Võrumaal, kohtudes kooliperedega Mõnistes, Varstus ja Rõuges. Ta käis Võru gümnaasiumis ja Võrumaa kutsehariduskeskuses ning arutles Võru ja Rõuge omavalitsusjuhtidega koolivõrgu teemadel.

Proua minister, pärnakana ja isaliini pidi Varbla kandist pärit inimesena läheb mulle väga korda, mis toimub Lääneranna vallas, kus vallavõim tahab väikekoole sulgeda, need on kohtus südilt vastu hakanud. Võrreldes nüüd kahte valda Läänerannat ja Rõuget, siis saab küll öelda, et Rõuges jätkus mõistust mitte uisapäisa tormata koolide sulgemisega. Mis mulje jäi teile Võrumaa koolidest?

Kristina Kallas: kodulähedane kuueklassiline kool on ülioluline FOTO: Aigar Nagel

Kristina Kallas: Jah, Rõuges on toimitud tasakaalukamalt. Kõigepealt pean ütlema, et koolimajad jätsid väga hea mulje. Rõuge valla koolimajad on väga heas seisus. Kui võrdlen Lääneranna koolidega, siis need pole võrreldavad. Rõuge lapsed saavad käia väga hästi korda tehtud koolimajades ja seal taga on tugevad kogukonnad. Paraku on koolimajad jäänud liiga suureks. Tekkinud on karbi- ehk ruutmeetrite probleem.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD